Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα βουτιά για το πετρέλαιο – Υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα σχεδόν 7 ετών – Στα 35 δολ. το αργό, στα 38 δολ. το Brent

Νέα βουτιά για το πετρέλαιο – Υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα σχεδόν 7 ετών – Στα 35 δολ. το αργό, στα 38 δολ. το Brent
Αρνητικά συνέβαλαν οι δηλώσεις του υπ. Πετρελαίου του Ιράν, ότι η χώρα του δεν υπάρχει περίπτωση να καθυστερήσει την αύξηση των εξαγωγών αργού
Διευρύνονται οι απώλειες για την τιμή του «μαύρου χρυσού» από τα χαμηλά 7 ετών, καθώς το Ιράν ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αύξηση των εξαγωγών αργού πετρελαίου, ενισχύοντας τις εικασίες ότι οι χώρες μέλη του ΟΠΕΚ θα εντείνουν την υπερπροσφορά πετρελαίου παγκοσμίως.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης υποχώρησαν στη Νέα Υόρκη κατά 1%, ύστερα από τις απώλειες περίπου 11% την περασμένη εβδομάδα, τις υψηλότερες εδώ και πάνω από ένα έτος.
Αρνητικά συνέβαλαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Πετρελαίου για διεθνείς και εμπορικές σχέσεις του Ιράν, Amir Hossein Zamaninia, ο οποίος τόνισε ότι «δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση» το Ιράν να καθυστερήσει τα σχέδιά του για αύξηση των εξαγωγών πετρελαίου, ακόμη και αν οι τιμές υποχωρούν.
Το πετρέλαιο έχει υποχωρήσει σε επίπεδα που είχαν να ειδωθούν από την εποχή της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, καθώς ο ΟΠΕΚ άφησε ελεύθερο το όριο παραγωγής πετρελαίου προκειμένου να υπερασπιστεί τα μερίδια αγοράς του, τροφοδοτώντας ρεκόρ προσφοράς αργού πετρελαίου στις αγορές.
Η υπερπροσφορά θα επιμείνει τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2016, καθώς η ζήτηση θα επιβραδύνει και με τον ΟΠΕΚ να εμφανίζεται αποφασισμένος να μεγιστοποιήσει την παραγωγή του, σύμφωνα με την έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, που είδε το φως της δημοσιότητας την περασμένη Παρασκευή.
Ο πόλεμος τιμών είναι πιθανόν να συνεχιστεί μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους, σημειώνει ο αναλυτής της Samsung Futures στη Σεούλ, Hong Sung Ki, προσθέτοντας ότι «η Σαουδική Αραβία δεν θα μπορέσει να μειώσει την παραγωγή της ενώ το Ιράν συνεχίζει να αυξάνει τη δική του».
Σημειώνεται ότι περί τις 11:40 π.μ. ώρα Ελλάδος, η τιμή του πετρελαίου Brent σημειώνει πτώση 1%, διαπραγματευόμενο κάτω και από τα 38 δολάρια το βαρέλι, στα 37,92 δολάρια.
Το αμερικανικό αργό σημειώνει πτώση 0,74%, στα 35,36 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης