Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schulz (Ευρωκοινοβούλιο): Η συμφωνία για το Κλίμα στο Παρίσι αξίζει τον χαρακτηρισμό «ιστορική»

Schulz (Ευρωκοινοβούλιο): Η συμφωνία για το Κλίμα στο Παρίσι αξίζει τον χαρακτηρισμό «ιστορική»
Η συμφωνία αποτελεί το μονοπάτι πάνω στο οποίο θα κινηθούμε για να δώσουμε όλοι μια ισχυρή παγκόσμια απάντηση στην κλιματική αλλαγή 
«Το «ιστορική» είναι μια έννοια που συχνά παραποιείται από τους πολιτικούς, όμως η σημερινή συμφωνία για το κλίμα, αξίζει αυτόν τον χαρακτηρισμό» τονίζει ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Martin Schulz.
Όπως αναφέρει στο μήνυμά του, η συμφωνία αποτελεί το μονοπάτι πάνω στο οποίο θα κινηθούμε όλοι ώστε να δώσουμε μια ισχυρή παγκόσμια απάντηση στην κλιματική αλλαγή βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.
Το Παρίσι κατάφερε ότι δεν είχαν καταφέρει οι προηγούμενες διαπραγματεύσεις.
Η συμφωνία αυτή μας δίνει την ευκαιρία να είμαστε φιλόδοξοι και να επανεξετάζουμε τις αποφάσεις κάθε πέντε χρόνια ώστε να διαπιστώνουμε και να καταγράφουμε πόσο καλά τα καταφέρνουμε στην προσπάθεια να μειώσουμε κατά 2 βαθμούς κελσίου τη θερμοκρασία της γης.
Ο Martin Schulz ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Επίτροπο Canete, τον Λουξεμβούργιο υπουργό Περιβάλλοντος Dieschbourg και την διαπραγματευτική ομάδα της ΕΕ για την σκληρή και επίμονη δουλειά τους στη διάρκεια της συνόδου του Παρισιού για το κλίμα και φυσικά τον γγ του ΟΗΕ, κάτω από την αιγίδα του οποίο πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος Ban Ki Moon.

Embedded image permalink

Όπως αναφέρει, το ευρωκοινοβούλιο ήταν παρόν σε αυτή τη διαδικασία καθώς είναι πάντα ένας ισχυρός σύμμαχος σε τέτοιες προσπάθειες.
«Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τη Γαλλία που φιλοξένησε αυτή τη Σύνοδο, καθώς η σημερινή συμφωνία δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την συμβολή της Γαλλίας» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης