Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόστιμο επέβαλλε η Τουρκία στο Twitter για περιεχόμενο «τρομοκρατικής προπαγάνδας»

tags :
Πρόστιμο επέβαλλε η Τουρκία στο Twitter για περιεχόμενο «τρομοκρατικής προπαγάνδας»
To σκηνικό διαμάχης μεταξύ της Τουρκίας και του Twitter εξελίσσεται με την επιβολή προστίμου στο κοινωνικό δίκτυο για μη αφαίρεση περιεχομένου  «τρομοκρατικής προπαγάνδας»
Το ποσό των 150.000 τουρκικών λιρών (περίπου 46.000 ευρώ) επέβαλε η ρυθμιστική Αρχή τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας (BTK) στο Twitter, ύστερα από την κατηγορία ότι επιτρέπει την δημοσίευση προπαγάνδας που υποστηρίζει την τρομοκρατία, σύμφωνα με το CNBC, το οποίο επικαλείται ανώνυμο στέλεχος της BTK.
Πρόκειται για το πρώτο πρόστιμο που επιβάλλεται στο Twitter από την Τουρκία, παρά το γεγονός ότι το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο είχε μπλοκαριστεί πολλές φορές στο παρελθόν στην χώρα, όταν είχε βρεθεί στο στόχαστρο του πρωθυπουργού Recep Tayyip Erdogan, κατά τη διάρκεια των μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του 2013.
Το πρόστιμο ήταν αποτέλεσμα της καθυστέρησης του Twitter να κατεβάσει φωτογραφίες που έδειχναν τον εισαγγελέα, Mehmet Selim Kiraz, να κρατείται όμηρος και να σημαδεύεται με όπλο από μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, σύμφωνα με τα όσα είπε Τούρκος αναλυτής στο CNBC.
To Facebook είχε ανεβάσει και αυτό τη φωτογραφία, αλλά την κατέβασε μέσα σε 24 ώρες.
«Η τουρκική κυβέρνηση αυξάνει όλο και περισσότερο τον νομικό έλεγχο που ασκεί όχι μόνο στο ίντερνετ αλλά και στην τηλεόραση και τον τύπο.
Γι’ αυτόν τον λόγο είδαμε μέσα στο 2014 την ψήφιση νόμων που διευκολύνουν αυτόν τον σκοπό» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης