Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διευρύνεται η πτώση στην τιμή του πετρελαίου – Κάτω από τα 39 δολ. υποχώρησε το Brent, σε νέα χαμηλά 7ετίας

Διευρύνεται η πτώση στην τιμή του πετρελαίου – Κάτω από τα 39 δολ. υποχώρησε το Brent, σε νέα χαμηλά 7ετίας
Περί τις 14:25 ώρα Ελλάδος, το Brent σημειώνει πτώση 1,55%, στα 39,12 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 1,37%, στα 36,25 δολάρια
Επιταχύνεται εκ νέου η πτώση στην τιμή του πετρελαίου μόλις μία εβδομάδα μετά τη σύνοδο των χωρών μελών του ΟΠΕΚ.
Η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας για τη μείωση της παραγωγής έδωσαν τη σειρά τους στα στοιχεία που καταδεικνύουν αύξηση στον ρυθμό παραγωγής πολύ πάνω από αυτόν που έχει τεθεί επισήμως.
Παρά την πληθώρα προσφοράς αργού πετρελαίου, οι χώρες μέλη του ΟΠΕΚ αύξησαν την παραγωγή τους τον Νοέμβριο μέχρι τα 31,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως, το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2008.
Αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες με την άρση των κυρώσεων εναντίον του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Από τη στιγμή που θα μπει τέλος στις κυρώσεις, το Ιράν, κάποτε ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον ΟΠΕΚ μετά τη Σαουδική Αραβία, θα μπορούσε να αυξήσει τις εξαγωγές πετρελαίου μέχρι το 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Η άρνηση της Σαουδικής Αραβίας και άλλων μεγάλων εξαγωγέων να μειώσουν την άντληση αργού πετρελαίου, σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν το μερίδιο αγοράς τους παρά την πτώση των τιμών, έχει πλήξει άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες.
Σήμερα, η τιμή του πετρελαίου Brent διεύρυνε εκ νέου τις απώλειες και αφού υποχώρησε κάτω από τα 40 δολάρια, σήμερα έφθασε να χάσει για πρώτη φορά από τα τέλη του 2008, τα 39 δολάρια.
Πτωτικά κινείται και το αμερικανικό αργό, τύπου West Texas, το οποίο υποχωρεί σε νέα χαμηλά από τον Φεβρουάριο του 2009, κοντά στο όριο των 36 δολαρίων.
Περί τις 14:25 ώρα Ελλάδος, το Brent σημειώνει πτώση 1,55%, στα 39,12 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 1,37%, στα 36,25 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης