Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την περικοπή 9.000 θέσεων εργασίας εξετάζει η ολλανδική Rabobank

tags :
Την περικοπή 9.000 θέσεων εργασίας εξετάζει η ολλανδική Rabobank
Στόχος, η αύξηση των κερδών και η προετοιμασία της εν όψει των σκληρότερων ευρωπαϊκών τραπεζικών οδηγιών
Την απόλυση σχεδόν του ενός πέμπτου του εργατικού δυναμικού της εξετάζει η ολλανδική συνεταιριστική τράπεζα Rabobank, προκειμένου να ενισχύσει τα κέρδη της και να προετοιμαστεί για τους σκληρότερους ευρωπαϊκές τραπεζικές οδηγίες, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.
Η τράπεζα ανέφερε ότι θα απολύσει 9.000 από τους 47.000 υπαλλήλους της μέχρι το 2018 και θα προχωρήσει σε μείωση assets αξίας 150 δισ. ευρώ από τον ισολογισμό της μέχρι το 2020, ώστε να είναι σύμφωνη με τη Βασιλεία IV, που στόχο έχει να καταστήσει τις τράπεζες πιο ανθεκτικές στα οικονομικά σοκ.
Οι κινήσεις αυτές της Rabobank είναι μέρος του στρατηγικού σχεδίου του διευθύνοντα συμβούλου της, Wiebe Draijer, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Οκτώβριο του 2014.
Όπως ανέφερε, οι αλλαγές που παρουσιάζουμε είναι αναγκαίες για ένα υγιές μέλλον για την τράπεζα.
Προκειμένου να παραμείνει ισχυρή, η Rabobank θα προσπαθήσει να βελτιώσει τα λειτουργικά της κέρδη κατά 2,1 δισ. ευρώ το 2020, σημείωσε και πρόσθεσε ότι αυτό θα γίνει εν μέρει με την αύξηση των κερδών και εν μέρει από την περικοπή κόστους, κάτι που όπως ανέφερε «αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι εύκολο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης