Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό άνω των 4 ετών το γουάν, μετά τις παρεμβάσεις της κεντρικής τράπεζας της Κίνας

Σε χαμηλό άνω των 4 ετών το γουάν, μετά τις παρεμβάσεις της κεντρικής τράπεζας της Κίνας
Το γουάν υποχώρησε σήμερα, Παρασκευή, στα 6,4550 γουάν έναντι του δολαρίου
Στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και περισσότερο από τέσσερα χρόνια υποχώρησε το κινεζικό νόμισμα, γουάν, καθώς η κεντρική τράπεζα της Κίνας σταθερά οδηγεί το νόμισμα χαμηλότερα εν μέσω οικονομικής επιβράδυνσης και μεγάλων εκροών κεφαλαίων.
Το γουάν υποχώρησε έναντι του δολαρίου στα 6,4550 γουάν, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2011.
Νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ανέφερε ότι έθεσε το ενδιάμεσο σημείο για του γουάν στο νέο χαμηλό τεσσερσήμισι ετών των 6,4358 γουάν ανά δολάριο, μια μείωση κατά 0,2% από τον καθορισμό που είχε γίνει την Πέμπτη.
Η κεντρική τράπεζα της Κίνα αφήνει την αύξηση ή την πτώση της ισοτιμίας του γουάν κατά ανώτατο όριο 2% έναντι του δολαρίου σε σχέση με την επίσημη συναλλαγματική ισοτιμία.
Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Nomura, Craig Chan, ο λόγος που επιτρέπεται στο γουάν να υποχωρήσει τώρα, όταν η αλλαγή στον μηχανισμό της αγοράς έγινε επισήμως τον Αύγουστο, είναι λόγω των ανησυχιών για το αν ορισμένοι οφειλέτες θα πάλευαν με το εξωτερικό χρέος αν το νόμισμα υποχωρούσε.
Ακόμη όμως και με αυτή την πτώση, «η εκτίμησή μας είναι ότι το νόμισμα είναι ακόμη υπερτιμημένο. Θέλουν να το οδηγήσουν περισσότερο κοντά στην εύλογη αξία, που εκτιμούμε ότι είναι πέριξ των 6,80 γουάν» έναντι του δολαρίου, σημειώνει ο Chan.
Η Nomura εκτιμά ότι η συναλλαγματική ισοτιμία γουάν/δολαρίου θα φθάσει σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τέλος του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης