Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελβετία: Σταθερό στο -0,75% διατήρησε το βασικό επιτόκιο η κεντρική τράπεζα

Ελβετία: Σταθερό στο -0,75% διατήρησε το βασικό επιτόκιο η κεντρική τράπεζα
H διαρθρωτική αδυναμία στην Ευρώπη, όπως και οι ανησυχίες σχετικά με την δημόσια ασφάλεια, θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις οικονομικές εξελίξεις, σημειώνει η SNB
Αμετάβλητο στο -0,75% διατήρησε το επιτόκιο καταθέσεων η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας, Swiss National Bank (SNB) σήμερα, Πέμπτη, η οποία σε σχετική ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η πολιτική της παραμένει επεκτατική.
Όπως αναφέρει, παρά τη μερική υποτίμηση του ελβετικού φράγκου τους πρόσφατους μήνες, εν τούτοις εξακολουθεί να παραμένει αξιοσημείωτα υπερτιμημένο.
Η SNB επισημαίνει ότι έχει αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας ελαφρώς πτωτικά για το βραχυπρόθεσμο διάστημα.
Συνολικά, η αξιολόγησή της για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας είναι προσεχτικά αισιόδοξη, σημειώνει, για να προσθέσει όμως ότι ακόμη υπάρχουν αξιοσημείωτοι κίνδυνοι.
Οι διαρθρωτικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στην Κίνα θα μπορούσαν να συνεχίσουν να συγκρατούν την παγκόσμια μεταποιητική και επενδυτική δραστηριότητα.
Επίσης, η διαρθρωτική αδυναμία στην Ευρώπη, όπως και οι ανησυχίες σχετικά με την δημόσια ασφάλεια, θα μπορούσαν επίσης να επηρεάσουν τις οικονομικές εξελίξεις, σημειώνει η SNB.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης