Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Αναστέλλεται η διαδικασία αποπομπής της προέδρου Dilma Rousseff

Βραζιλία: Αναστέλλεται η διαδικασία αποπομπής της προέδρου Dilma Rousseff
Με την πλάτη στον τοίχο η πρόεδρος της Βραζιλίας
Το ανώτατο δικαστήριο της Βραζιλίας ανέστειλε τη διαδικασία αποπομπής της προέδρου Dilma Rousseff μέχρι να αποφασίσει στις 16 Δεκεμβρίου για το εάν ήταν νόμιμη ή όχι κρυφή ψηφοφορία, με την οποία θα συγκροτούνταν βουλευτική επιτροπή από μέλη της αντιπολίτευσης ώστε να εξασφαλιστεί η αποπομπή της.
Τη διαδικασία αποπομπής την ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής Εντουάρντο Κούνια, πολιτικός εχθρός της Ρούσεφ, ο οποίος βασίστηκε σε κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι η πρόεδρος παραβίασε νόμους που αφορούν τον προϋπολογισμό του κράτους με λογιστικά κόλπα για να επιτρέψει ψηλότερες δαπάνες για την καμπάνια για την επανεκλογή της πέρσι.
Η Rousseff είναι πρόεδρος της Βραζιλίας από το 2011 και έχει αρνηθεί κάθε κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι θέλουν να την αποπέμψουν γιατί ξοδεύει μεγάλα χρηματικά ποσά σε κοινωνικά προγράμματα.
Πάντως η πρόεδρος της Βραζιλίας έχει να αντιμετωπίσει την έντονη ύφεση στη χώρα και μια όλο και διευρυνόμενη έρευνα διαφθοράς στην κρατική εταιρεία πετρελαίου Petrobras στην οποία έχουν εμπλακεί πολλοί σύμμαχοί της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης