Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με κυρώσεις απειλεί τη Ρωσία ο Davutoglu: Κανείς δεν θα μας υπαγορεύσει τι θα κάνουμε

Με κυρώσεις απειλεί τη Ρωσία ο Davutoglu: Κανείς δεν θα μας υπαγορεύσει τι θα κάνουμε
Πιθανά μέτρα κατά της Μόσχας εξέτασε χθες το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο
Προειδοποιήσεις ακόμη και για επιβολή κυρώσεων έναντι της Μόσχας απηύθυνε ο τούρκος πρωθυπουργός, Ahmet Davutoglu, τονίζοντας ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για όλων των ειδών τις συζητήσεις με τη Ρωσία, όμως κανείς δεν θα μας υπαγορεύσει τι θα κάνουμε.
Όπως ανέφερε, αν χρειαστεί, θα επιβληθούν κυρώσεις και σημείωσε ότι στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου συζητήθηκαν πιθανά μέτρα κατά της Ρωσίας.
Ο τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη ότι επιθυμεί να επισκεφθεί το συντομότερο δυνατόν τη Βαγδάτη, ώστε να «κατέβουν οι τόνοι» σχετικά με τη διαμάχη που έχει ξεκινήσει μετά την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στην περιοχή, κάτι που το Ιράκ υποστηρίζει ότι δεν ζήτησε και προειδοποιεί ότι παραπέμψει το θέμα στον ΟΗΕ αν δεν αποσυρθούν τα στρατεύματα.
Σύμφωνα με τον Ahmet Davutoglu, οι τούρκοι στρατιώτες βρίσκονται στο Ιράκ προκειμένου να προστατεύσουν τη χώρα ενάντια σε μια πιθανή επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος και ότι όσοι ερμήνευσαν την παρουσία τους διαφορετικά εμπλέκονται σε «εσκεμμένη προβοκάτσια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης