Τελευταία Νέα
Διεθνή

Facebook, Google και Twitter στη μάχη κατά της online προπαγάνδας των μαχητών των ισλαμιστών τρομοκρατών

Facebook, Google και Twitter στη μάχη κατά της online προπαγάνδας των μαχητών των ισλαμιστών τρομοκρατών
Οι κινήσεις γίνονται διακριτικά, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι εκτός από τις χώρες της Δύσης, πολλές ακόμη χώρες ανά τον κόσμο θα υποβάλλουν ανάλογα αιτήματα
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Facebook, Google και Twitter, εντείνουν τις προσπάθειές τους στη μάχη κατά της online προπαγάνδας και του προσηλυτισμού ισλαμιστών μαχητών, μια διαδικασία που κάνουν σιωπηρά προκειμένου να αποφύγουν την αίσθηση ότι βοηθούν τις αρχές να αστυνομεύουν το Διαδίκτυο.
Την Παρασκευή, το Facebook ανέφερε ότι κατέβασε το προφίλ ενός ατόμου που η εταιρεία εκτίμησε ότι ανήκε στον σκοπευτή του San Bernardino, Tashfeen Malik, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του σκότωσαν 14 άτομα, μια ενέργεια που το FBI εκτιμά ότι ήταν τρομοκρατική πράξη.
Μόλις μία ημέρα νωρίτερα, ο γάλλος πρωθυπουργός και αξιωματούχοι της Κομισιόν είχαν ξεχωριστές συναντήσεις με τις εταιρείες Facebook, Google, Twitter και άλλες, ζητώντας ταχύτερη δράση σε αυτό που η Κομισιόν αποκάλεσε «online υποκίνηση τρομοκρατίας και μίσους».
Οι ιντερνετικές εταιρείες περιέγραψαν τις πολιτικές τους ως ειλικρινείς: απαγορεύουν συγκεκριμένο είδος περιεχομένου και απαιτούν εισαγγελική συνδρομή για την απομάκρυνσή του ή το μπλοκάρισμα οτιδήποτε πέραν τούτου.
Ωστόσο, σύμφωνα με πρώην υπαλλήλους, το Facebook, η Google και το twitter φοβούνται ότι αν αποκαλυφθεί το πραγματικό μέγεθος συνεργασίας τους με τις αρχές στη Δύση, θα έρθουν αντιμέτωποι με ατελείωτες απαιτήσεις και από άλλες χώρες ανά τον κόσμο.
Επίσης, φοβούνται ότι οι πελάτες τους θα της δουν ως εργαλεία της κυβέρνησης και ακόμη χειρότερα, αν οι εταιρείες πουν ακριβώς πώς κάνουν τη συλλογή στοιχείων, διατρέχουν τον κίνδυνο οι τεχνολογικά έμπειροι μαχητές να μάθουν περισσότερα σχετικά με το πώς θα κερδίσουν τα συστήματά τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης