Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Προπαγανδιστικό και παιδαγωγικό υλικό του Ισλαμικού Κράτους εντοπίστηκε σε αίθουσα προσευχής

Γαλλία: Προπαγανδιστικό και παιδαγωγικό υλικό του Ισλαμικού Κράτους εντοπίστηκε σε αίθουσα προσευχής
Η αίθουσα προσευχής βρίσκεται 30 χιλιόμετρα ανατολικά του Παρισιού
Προπαγανδιστικά βίντεο του Ισλαμικού Κράτους, σφαίρες για καλάσνικοφ, αλλά και παιδαγωγικό υλικό του μετώπου al-Nusra, εντοπίστηκαν και  κατασχέθηκαν κατά την αστυνομική επιχείρηση που έγινε στο πλαίσιο της διακοπής λειτουργίας μουσουλμανικού τεμένους κοντά στο Παρίσι, όπως γνωστοποίησαν οι τοπικές αρχές.
Η αστυνομική επιχείρηση διεξήχθη στην αίθουσα προσευχής που παρουσιάζεται ως σαλαφιστική στο Lannion-sur-Marne, μόλις 30 χιλιόμετρα ανατολικά του Παρισιού.
Από τις έρευνες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 2 και 3 Δεκεμβρίου, ανακαλύφθηκαν διάφορα υλικά, όπως στοιχεία υποστήριξης υπολογιστών, σύμφωνα με όσα αναφέρει ανακοίνωση του περιφερειάρχη της Seine-et-Marne.
Μάλιστα, στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για πυρομαχικά διαμετρήματος 7,62, πυρομαχικά για όπλα τύπου Καλάσνικοφ, αλλά και προπαγανδιστικά βίντεο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Επίσης, στα σπίτια των επικεφαλής του τεμένους βρέθηκε ένα ρεβόλβερ και έγγραφα για τον τζιχάντ, όπως είχε προηγουμένως ανακοινώσει ο υπουργός εσωτερικών Β. Cazeneuve.
Μάλιστα, από τις έρευνες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, βρέθηκε παιδαγωγικό υλικό με ύμνους για τους μάρτυρες της οργάνωσης Μέτωπο al-Nusra, της συριακής πτέρυγας της al-Qaeda.
Πάντως, οι αστυνομικές έρευνες οδήγησαν στην έκδοση 22 απαγορεύσεων εξόδου από τη χώρα, καθώς και στη λήψη μέτρων κατ΄οίκον κράτησης κατά εννέα ατόμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης