Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kerry (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Δεν χρειάζεται να φύγει ο Assad από την εξουσία στη Συρία...

Kerry (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Δεν χρειάζεται να φύγει ο Assad από την εξουσία στη Συρία...
Υπό την προϋπόθεση να υπάρξει μια σαφής πολιτική μετάβαση στον ορίζοντα για τη Συρία, σύμφωνα με τον Kerry
Την εκτίμηση ότι ο πρόεδρος της Συρίας Bashar al-Assad δεν χρειάζεται να εγκαταλείψει την εξουσία προκειμένου να σχηματισθεί συμμαχία εναντίον του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους εξέφρασε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Johh Kerry.
Ωστόσο ο αμερικανός υπουργός των εξωτερικών δήλωσε πως θα είναι «εξαιρετικά δύσκολο» να το πετύχουν καθώς ήδη ο εμφύλιος διαρκεί πάνω από τρία χρόνια χωρίς να είναι εμφανές ότι ο Σύρος πρόεδρος θα φύγει από το προσκήνιο .
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Ελλάδα όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη ο Kerry ρωτήθηκε εάν το να φύγει ο Assad ήταν προϋπόθεση για τη συνεργασία της Συριακής αντιπολίτευσης με τον Συριακό στρατό στον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών .
«Αλλά θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να συνεργαστούν χωρίς κάποια ένδειξη ή την εμπιστοσύνη εκ μέρους εκείνων οι οποίοι μάχονται εναντίον του ότι στην πραγματικότητα υπάρχει ένα ψήφισμα ή μια λύση στον ορίζοντα», προσέθεσε ο Kerry.
«Διαφορετικά, οι αντάρτες θα αισθάνονται ότι βοηθούν τον Assad, η οποία θα ήταν εντελώς απαράδεκτο, είπε.
Η Ρωσία και το Ιράν, οι βασικοί σύμμαχοι του Assad, έχουν δηλώσει ότι εναπόκειται στο συριακό λαό να αποφασίσει για το ρόλο του Assad σε μελλοντικές προεδρικές εκλογές.
Η Ρωσία έχει παρέμβει στρατιωτικά υπέρ του Assad με αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών και της Συριακής αντιπολίτευσης η οποία υποστηρίζεται από τη Δύση, την ώρα που η Συμμαχία δυτικών και αραβικών κρατών υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έχει εξαπολύσει αεροπορική εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ.
Αμερικανός αξιωματούχος, αποκωδικοποιώντας το μήνυμα του Kerry, δήλωσε ότι ο Assad «δεν πρέπει να φύγει τώρα», εφόσον υπάρξει μια σαφής πολιτική μετάβαση στον ορίζοντα, μια θέση που η Ουάσιγκτον ενστερνίζεται εδώ και μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης