Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα απόφαση για τον Pistorius από το Δικαστήριο της Ν. Αφρικής – Κρίθηκε ένοχος για τον θάνατο της φίλης του Reeva Steenkamp

Νέα απόφαση για τον Pistorius από το Δικαστήριο της Ν. Αφρικής – Κρίθηκε ένοχος για τον θάνατο της φίλης του Reeva Steenkamp
Πρωτοδίκως, ο αθλητής είχε καταδικαστεί για φόνο εξ αμελείας, όμως η απόφαση άλλαξε ύστερα από έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας
Ένοχος για τον φόνο της φίλης του Reeva Steenkamp, την οποία σκότωσε στις 14 Φεβρουαρίου 2013 μέσα στο σπίτι του, κρίθηκε ο παραολυμπιονίκης αθλητής, Oscar Pistorius ύστερα από έφεση στην πρωτόδικη απόφαση που άσκησε ο εισαγγελέας.
Σημειώνεται ότι πρωτοδίκως, ο Oscar Pistorius είχε καταδικαστεί για φόνο εξ αμελείας, με πενταετή κάθειρξη, η οποία ύστερα από 8 μήνες και αφού εξέτισε το ένα πέμπτο της ποινής του μετατράπηκε σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ παρείχε κοινωνική υπηρεσία.
Μετά την έφεση του εισαγγελέα, όμως, ο αθλητής κρίθηκε ένοχος για φόνο και είναι αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 15 ετών.
Η ποινή εκτιμάται ότι δεν θα ανακοινωθεί άμεσα, ενώ όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», δεν είναι γνωστό ακόμη αν θα οδηγηθεί στη φυλακή ή αν θα παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό.
Ο δικαστής Eric Leach σημείωσε ότι το άτομο που βρισκόταν πίσω από την πόρτα του μπάνιου δεν αποτελούσε άμεση απειλή για τον Pistorius, ο οποίος πρέπει να είχε προβλέψει και το είχε κάνει ότι όποιος βρισκόταν πίσω από αυτή την πόρτα θα πέθαινε, ενώ τόνισε ότι δεν έριξε τουλάχιστον μια προειδοποιητική βολή.
Μάλιστα, σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί την άποψη του Pistorius για τα γεγονότα, προσθέτοντας ότι ποτέ δεν έδωσε μια αποδεκτή εξήγηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης