Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές εν αναμονή της συνεδρίασης της ΕΚΤ – Στον Draghi στραμμένα τα βλέμματα

Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές εν αναμονή της συνεδρίασης της ΕΚΤ – Στον Draghi στραμμένα τα βλέμματα
Η κεντρική τράπεζα εκτιμάται ότι θα προχωρήσει σε νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης, τα οποία ενδεχομένως να περιλαμβάνουν μείωση του επιτοκίου καταθέσεων, χρονική επέκταση του προγράμματος αγοράς assets, αλλά και αύξηση του ποσού αγορών
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές στη συνεδρίαση της Πέμπτης, παρά το πτωτικό άνοιγμα, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη συνεδρίαση της ΕΚΤ και τον διοικητή της, Mario Draghi.
Η κεντρική τράπεζα εκτιμάται ότι θα προχωρήσει σε νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης, τα οποία σύμφωνα με αναλυτές ενδεχομένως να περιλαμβάνουν μείωση του επιτοκίου καταθέσεων, χρονική επέκταση έως τον Δεκέμβριο του 2016 του προγράμματος αγοράς assets, αλλά και αύξηση του ποσού αγορών από τα 60 δισ. ευρώ που είναι τώρα.
Εν τω μεταξύ, οι αγορές κοιτάζουν και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και το ενδεχόμενο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων από την αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα, FED, όταν η ΕΚΤ συνεχίζει να χαλαρώνει περαιτέρω τη νομισματική πολιτική της.
Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν τα σχόλια της διοικήτριας της FED, Janet Yellen, την Πέμπτη το πρωί καθώς θα καταθέτει ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής του αμερικανικού Κονγκρέσου.
Σημειώνεται ότι η FED θα συνεδριάσει στις 15-16 Δεκεμβρίου και ενδεχομένως να αποφασίσει την πρώτη αύξηση επιτοκίων εδώ και μία περίπου δεκαετία.
Στα της συνεδρίασης, περί τις 10:30 π.μ., ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει άνοδο 0,48%, στις 11.243 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 0,13%, στις 6.429 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει κέρδη 0,54%, σις 4.932,30 μονάδες.
Ήπια θετικό το κλίμα και στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον δείκτη ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη να σημειώνει άνοδο 0,32%, στις 10.375,50 μονάδες και τον FTSE MIB στο Μιλάνο να κινείται στο +0,46% και τις 22.655,50 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, τέλος, ενισχύεται κατά 0,15%, στις 384,75 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης