Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Την κατάργηση του τραπεζικού απορρήτου ενέκρινε η ελβετική Βουλή - Ενημέρωση για τους καταθέτες από το 2018

Spiegel: Την κατάργηση του τραπεζικού απορρήτου ενέκρινε η ελβετική Βουλή - Ενημέρωση για τους καταθέτες από το 2018
Παράλληλα, εγκρίθηκε η αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών για τους κατόχους λογαριασμών σε τράπεζες της Ελβετίας με χώρες της ΕΕ και άλλες χώρες
Την κατάργηση του τραπεζικού απορρήτου ενέκρινε η Βουλή της Ελβετίας, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Spiegel Online.
Ειδικότερα, το γερμανικό περιοδικό αναφέρει στην ηλεκτρονική του εκδοχή πως η ελβετική Βουλή υπερψήφισε την κατάργηση του τραπεζικού απορρήτου, επιβεβαιώνοντας «την ταφή του μυστικού της φοροδιαφυγής», όπως είπε και ο βουλευτής RobertoZanetti,
Παράλληλα, εγκρίθηκε η αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών για τους κατόχους λογαριασμών σε τράπεζες της Ελβετίας με χώρες της ΕΕ και άλλες χώρες.
Η προσαρμογή στα νέα δεδομένα, με βάση τα πρότυπα που αποφάσισαν ο ΟΟΣΑ και η G20, ψηφίσθηκε από το μικρότερο σώμα της Βουλής (Staenderat), ενώ προηγουμένως είχε εγκριθεί και από το μεγαλύτερο σώμα (Nationalrat).
Σημειώνεται ότι τον Μάιο του 2015 η Ελβετία έχει υπέγραψε διμερή συμφωνία με την ΕΕ για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών, η οποία θα ισχύσει από το 2018.
Από το 2018 και έπειτα, οι 28 χώρες της ΕΕ θα λαμβάνουν κάθε χρόνο στοιχεία για τους φορολογούμενους τους που έχουν λογαριασμούς στην Ελβετία.
Στα στοιχεία που θα δίνονται, περιλαμβάνονται τα ονόματα, οι διευθύνσεις, οι φορολογικοί αριθμοί και οι ημερομηνίες γέννησης, καθώς και πληροφορίες για το υπόλοιπο των λογαριασμών και των κινήσεων τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης