Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (Fed): Τυχόν καθυστέρηση στην αύξηση των επιτοκίων θα οδηγήσει τις ΗΠΑ σε ύφεση

tags :
Yellen (Fed): Τυχόν καθυστέρηση στην αύξηση των επιτοκίων θα οδηγήσει τις ΗΠΑ σε ύφεση
Η βελτίωση της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ ενισχύει την πεποίθησή της Yellen για επίτευξη του στόχου αύξησης του πληθωρισμού
Ενδεχόμενη καθυστέρηση στην έναρξη της αύξησης των παρεμβατικών επιτοκίων θα προκαλούσε την απότομη άνοδό τους αργότερα, προειδοποίησε την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 σε ομιλία της στο Economic Club of Washington η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τραπέζης των ΗΠΑ (Federal Reserve), Janet Yellen.
Μεταξύ άλλων, είπε ότι ενδεχόμενη καθυστέρηση στην αύξηση των επιτοκίων θα διακινδύνευε να θέσει την οικονομία των ΗΠΑ σε τροχιά ύφεσης.
«Η οικονομία των ΗΠΑ έχει ανακάμψει σημαντικά», ανέφερε χαρακτηριστικά, σε ένα ακόμα σινιάλο προς τις αγορές ότι όντως επίκειται αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων της Fed εντός Δεκεμβρίου 2015.
Η Yellen είπε ότι η βελτίωση της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ ενισχύει την πεποίθησή της για επίτευξη του στόχου αύξησης του πληθωρισμού.
Η ίδια σχολίασε, ότι ορισμένοι όσων σήμερα στις ΗΠΑ κατηγοριοποιούνται εκτός αγοράς εργασίας, ίσως βρουν και αποδεχθούν δουλειές σε μια ισχυρότερη αγορά εργασίας.
«Κατά τη γνώμη μου, δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η αγορά εργασίας των ΗΠΑ βρίσκεται σήμερα σε επίπεδο πλήρους απασχόλησης», πρόσθεσε.
Η βελτίωση της αγοράς εργασίας θα προσφέρει περισσότερες ώρες εργασίας σε όσους άθελά τους εργάζονται σε καθεστώς μερικής απασχόλησης, είπε η επικεφαλής της Fed.
Η ίδια χαρακτήρισε «σχεδόν ισορροπημένους» τους κίνδυνους που αντιμετωπίζει η προοπτική οικονομικής ανάπτυξης και βελτίωσης στην αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει αναφορά της στο ήδη ισχυρό δολάριο ΗΠΑ, το οποίο επικαλέστηκε ως αιτία στην παρατηρηθείσα πτώση ζήτησης αμερικανικών εξαγωγών σε χώρες με ασθενή ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης