Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικό το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν όψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ

Θετικό το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν όψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ
Εκτιμάται ευρέως ότι η ΕΚΤ θα ανακοινώσει περαιτέρω μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης, προκειμένου να δώσει ώθηση στον πληθωρισμό
Ήπια ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αύριο, Πέμπτη.
Η ΕΚΤ εκτιμάται ευρέως ότι θα ανακοινώσει τη λήψη περαιτέρω μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης, προκειμένου να δώσει ανοδική ώθηση στον πληθωρισμό και την ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ, με τις εικασίες να βρίθουν σχετικά με το τι θα περιλαμβάνουν αυτά τα μέτρα.
Εν τω μεταξύ, σήμερα, οι βρετανοί πολιτικοί θα κληθούν να ψηφίσουν στο Κοινοβούλιο αν η Βρετανία πρέπει να συμμετέχει με άλλες χώρες της Δύσης στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ενώ συνεχίζεται στο Παρίσι η Σύνοδος για την Κλιματική Αλλαγή και εκφράζονται ελπίδες ότι οι ηγέτες θα μπορέσουν να επιτύχουν μια συμφωνία για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, μετά την αποτυχία μιας αντίστοιχης συμφωνίας πριν από έξι χρόνια στην Κοπεγχάγη.
Στα της συνεδρίασης, περί τις 10:40 π.μ., ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει κέρδη 0,16%, στις 11.279 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,37%, στις 6.419,50 μονάδες και στο Παρίσι, ο CAC 40 σημειώνει άνοδο κατά 0,18%, στις 4.923 μονάδες.
Θετικό το κλίμα και στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον δείκτη ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη να καταγράφει κέρδη 0,43%, στις 10.423,50 μονάδες και τον FTSE MIB στο Μιλάνο να ενισχύεται κατά 0,41%, στις 22.672 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, τέλος, σημειώνει άνοδο 0,40%, στις 385,78 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης