Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Με ενέργειες της τελευταίας στιγμής πέρασαν τα stress tests της BoE οι RBS και Standard Chartered

CNBC: Με ενέργειες της τελευταίας στιγμής πέρασαν τα stress tests της BoE οι RBS και Standard Chartered
Οι δύο βρετανικές τράπεζες προχώρησαν σε ενέργειες για τη βελτίωση του κεφαλαιακού τους δείκτη, ενώ η διαδικασία των stress tests βρισκόταν σε εξέλιξη
Οι Royal Bank of Scotland και Standard Chartered κατάφεραν να περάσουν τα stress test της Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England – BoE), προβαίνοντας σε ενέργειες πραγματικά της τελευταίας στιγμής.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το αμερικανικό CNBC, οι δύο βρετανικές τράπεζες προχώρησαν σε ενέργειες για τη βελτίωση του κεφαλαιακού τους δείκτη, ενώ η διαδικασία των stress tests βρισκόταν σε εξέλιξη.
Η BoE έχει ως στόχο κάθε τράπεζα να έχει «μαξιλάρι» 10 δισ. στερλινών, προτού προχωρήσει σε ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής που ασκεί.
Το σενάριο της BoE είχε ως στόχο να εξετάσει την ανθεκτικότητα των βρετανικών τραπεζών στις αναταράξεις, περιλαμβανομένων της απότομης επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας, νέας κρίσης και ύφεσης της Ευρωζώνης και της βουτιάς στις τιμές των εμπορευμάτων.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η RBS δεν ευθυγραμμίστηκε με τις κεφαλαιακές απαιτήσεις του stress test βάσει στοιχείων από τα τέλη του 2014, ενώ η Standard Chartered δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στην ελάχιστη αναλογία Tier 1 capital ratio.
Η RBS είναι καλυμμένη λόγω προηγούμενης συγκέντρωσης κεφαλαίου και σχεδίων για έκδοση χρέους.
Σύμφωνα με την BoE, ωστόσο, λόγω της «πρόσφατης αναθεώρησης στη στρατηγική της Standard Chartered και των σχετικών βημάτων στα οποία προχώρησε ώστε να ισχυροποιήσει την κεφαλαιακή της θέση», δε χρειάζεται να υποβάλλει νέο πλάνο κεφαλαιακής ενίσχυσης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης