Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε υψηλό τριών μηνών ο μεταποιητικός PMI τον Νοέμβριο – Ανήλθε στις 52,9 μονάδες

Γερμανία: Σε υψηλό τριών μηνών ο μεταποιητικός PMI τον Νοέμβριο – Ανήλθε στις 52,9 μονάδες
Με μέτριο ρυθμό συνεχίστηκε η ανάπτυξη τόσο της παραγωγής όσο και των νέων παραγγελιών
Για 12ο συνεχή μήνα τον Νοέμβριο καταγράφηκε βελτίωση των επιχειρηματικών συνθηκών στον μεταποιητικό τομέα της Γερμανίας, με τον μεταποιητικό δείκτη που καταρτίζει η Markit, να αυξάνεται στις 52,9 μονάδες έναντι των 52,1 μονάδων τον Οκτώβριο.
Η ανάπτυξη της παραγωγής στη Γερμανία διατηρήθηκε κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, με τον ρυθμό επέκτασης να είναι ο ταχύτερος τους τελευταίους τρεις μήνες.
Όπως σημειώνει σε σχόλιό του ο οικονομολόγος της Markit, Oliver Kolodseike, ο γερμανικός μεταποιητικός δείκτης PMI έχει ανακτήσει μέρος του εδάφους που έχασε πρόσφατα, διαμορφούμενος τον Νοέμβριο σε υψηλό τριών μηνών, με την απασχόληση, τις νέες παραγγελίες και την παραγωγή να αυξάνονται ελαφρώς ισχυρότερα, αν και με μέτριο ρυθμό.
Προς το παρόν, επισημαίνεται, φαίνεται ότι ο κλάδος παραμένει ανεπηρέαστος σε μεγάλο βαθμό από το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων στη Volkswagen και προστίθεται ότι είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι νέες εξαγωγικές δραστηριότητες αυξήθηκαν με τον ισχυρότερο ρυθμό εδώ και 21 μήνες, παρά την επιβράδυνση της ανάπτυξης σε πολλές αναδυόμενες αγορές.
Επιπλέον, βάσει των στοιχείων της Markit, καταδεικνύεται περαιτέρω έντονη πτώση του κόστους εισαγωγών, εν μέσω των χαμηλών τιμών ενέργειας, αλλά και των μειωμένων τιμών στα εμπορεύματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης