Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Σε υψηλό 3μήνου η μεταποιητική παραγωγή τον Νοέμβριο – Στις 53,1 μονάδες ο μεταποιητικός PMI

Ισπανία: Σε υψηλό 3μήνου η μεταποιητική παραγωγή τον Νοέμβριο – Στις 53,1 μονάδες ο μεταποιητικός PMI
Ο μεγάλος άγνωστος, ωστόσο, παραμένουν οι γενικές εκλογές, οι οποίες θα λάβουν χώρα στις 20 Δεκεμβρίου, το αποτέλεσμα των οποίων μπορεί να οδηγήσει σε μια περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας
Ενίσχυση της ανάπτυξης του μεταποιητικού τομέα στην Ισπανία καταγράφηκε τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, με την παραγωγή και τις νέες παραγγελίες να αυξάνονται με ταχύτερο ρυθμό.
Ο μεταποιητικός δείκτης PMI ενισχύθηκε τον Νοέμβριο στις 53,1 μονάδες έναντι των 51,3 μονάδων του Οκτωβρίου, καταδεικνύοντας τη στερεή και ισχυρή βελτίωση του εν λόγω τομέα.
Όπως αναφέρει σε σχόλιό του ο αναλυτής της Markit, Andrew Harker, «οι ισπανοί μεταποιητές κατέγραψαν μια καλοδεχούμενη αύξηση στην ανάπτυξη του τομέα κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, θέτοντας τέλος σε μια παρατεταμένη επιβράδυνση.
Αυτό παρέχει ορισμένη αισιοδοξία ότι ο κλάδος θα μπορέσει να παραμείνει σε τροχιά ανάπτυξης καθώς οδεύουμε προς το τέλος του 2015».
Ο μεγάλος άγνωστος, ωστόσο, σημειώνει, παραμένουν οι γενικές εκλογές, οι οποίες θα λάβουν χώρα στις 20 Δεκεμβρίου και το αποτέλεσμα των οποίων μπορεί να οδηγήσει σε μια περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης