Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με το δεξί τον Δεκέμβριο ο Nikkei - Έσπασε το φράγμα των 20.000 μονάδων

Με το δεξί τον Δεκέμβριο ο Nikkei - Έσπασε το φράγμα των 20.000 μονάδων
Έκλεισε στις 20.012,40 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,34%
Πάνω από τις 20.000 μονάδες αναρριχήθηκε σήμερα, Τρίτη, ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκιο για πρώτη φορά από τον Αύγουστο, ενισχυμένος κατά 265 μονάδες ή κατά 1,34%, διαμορφούμενος στις 20.012,40 μονάδες, καθώς η οικονομία της Ιαπωνίας παρουσίασε σημάδια βελτίωσης.
Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών κατέδειξαν ότι οι ιαπωνικές επιχειρήσεις αύξησαν τις δαπάνες τους για εξοπλισμό κατά 11,2% σε ετήσια βάση το γ' τρίμηνο του 2015, καταδεικνύοντας ένα θετικό κλίμα.
Αργότερα το απόγευμα, το Reuters ανέφερε ότι τα ετήσια φορολογικά έσοδα της Ιαπωνίας αναμενόταν να ξεπεράσουν τα 56 τρισ. γεν (456 δισ. δολάρια) το τρέχον οικονομικό έτος, διαμορφούμενα στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 24 ετών.
Οι μετοχές της Nissan υποχώρησαν κατά 1,94%, μετά την είδηση ότι η εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της Renault τουλάχιστον στο 25% από το 15% που είναι τώρα.
Ο μεγαλύτερος μέτοχος της Renault είναι η γαλλική κυβέρνηση.
Η Nissan ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Τρίτη το απόγευμα ότι ακόμη στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Δευτέρας δεν ελήφθη συγκεκριμένη απόφαση επί του θέματος.
Τα ιαπωνικά blue chips διαπραγματεύτηκαν υψηλότερα, με τις μετοχές των Toyota, Sony, Canon και Mitshubishi Electric να ενισχύονται μεταξύ 1% και 2,86% στο κλείσιμο της συνεδρίασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης