Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trichet: H EKT έχει δεχθεί ομόλογα ύψους 13 -14 τρις ευρώ ως collaterals

tags :
Trichet: H EKT έχει δεχθεί ομόλογα ύψους 13 -14 τρις ευρώ ως collaterals
Μεταξύ 13 και 14 τρις ευρώ ανέρχονται τα ομόλογα που έχει δεχθεί ως collaterals η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως έκανε γνωστό ο επικεφαλής της ΕΚΤ, J.C. Trichet.
Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει το πρόγραμμα αγοράς κρατκών ομολόγων της ΕΚΤ, o Trichet επιχειρεία να διαψεύσει όσους διατείνονται ότι η ΕΚΤ ανέλαβε μεγάλο ρίσκο, κατά την εφαρμογή του προγράμματος. Σε νέες του δηλώσεις ο τραπεζίτης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η  αύξηση του ισολογισμού της ΕΚΤ δεν είναι τόσο μεγάλη όσο της Fed ή της BOE.
Σύμφωνα με τον  ίδιο, η ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομία θα συνεχίσει να κινείται με μετριοπαθείς ρυθμούς, καθώς όπως χαρακτηριστικά επανέλαβε: "η αβεβαιότητα παραμένει..."
"Όλοι καταννοούν ότι η αποφασιστικότητα της ΕΚΤ θα συμβάλλει στην σταθεροποίηση των εκτιμήσεων για τον πληθωρισμό", πρόσθεσε ο Trichet, που χθες σημείωσε ότι ο πληθωρισμός και όχι η ύφεση είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ευρωπαϊκή οικονομία...
Υπενθυμίζεται ότι η άποψή του αυτή έρχεται σε αντιδιαστολή με τις δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ, C. Lagarde, η οποία "έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου" για την παγκόσμια οικονομία, σχολιάζοντας ότι είναι ορατός ο κίνδυνος νέας ύφεσης, αν οι πολιτικές που ακολουθούνται δεν συμπεριλαμβάνουν τη διαφύλαξη της ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης