Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποιήσεις Hollande για την Κλιματική Αλλαγή στο Παρίσι – Οι τρεις προϋποθέσεις για την επιτυχία των συνομιλιών

Προειδοποιήσεις Hollande για την Κλιματική Αλλαγή στο Παρίσι – Οι τρεις προϋποθέσεις για την επιτυχία των συνομιλιών
Η παγκόσμια ειρήνη είναι σε κίνδυνο, τόνισε ο γάλλος πρόεδρος με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία
Έκκληση για την ανάγκη λήψης μέτρων προκειμένου να περιοριστούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα απηύθυνε ο γάλλος πρόεδρος, Francois Hollande, στους παγκόσμιους ηγέτες που βρίσκονται στο Παρίσι, προκειμένου να συμμετέχουν στη Σύνοδο για την Κλιματική Αλλαγή, προειδοποιώντας μάλιστα για τον κίνδυνο να ξεσπάσουν λιμοί και πόλεμοι.
Καλωσορίζοντας τους 150 επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων στη Le Bourget για τη σύνοδο του ΟΗΕ, δύο εβδομάδες μετά τις θανατηφόρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ο γάλλος πρόεδρος επέμεινε ότι η παγκόσμια ειρήνη είναι σε κίνδυνο.
«Αυτό που διακυβεύεται είναι το μέλλον της ζωής», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας τον θάνατο που έσπειρε μια ομάδα φανατικών στους δρόμους του Παρισιού πριν από δύο εβδομάδες.
«Η κλιματική αλλαγή θα φέρει συγκρούσεις… Κίνδυνος για λιμό, μαζική έξοδο από την ύπαιθρο, συγκρούσεις για την πρόσβαση σε αυξανόμενα σπάνιες πηγές, όπως το νερό», σημείωσε.
Ο γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία, η οποία θα καθορίζει την πορεία για τον περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας σε λιγότερο από 2 βαθμούς, το επίπεδο που οι επιστήμονες θεωρούν επικίνδυνο για τον πλανήτη.
Για να γίνει αυτό, τα κράτη θα πρέπει να συμφωνήσουν σε έναν μηχανισμό αξιολόγησης των δεσμεύσεων για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου κάθε πέντε χρόνια.
Η δεύτερη προϋπόθεση που έθεσε ο γάλλος πρόεδρος για να είναι επιτυχείς οι συνομιλίες, είναι η συμφωνία να εφαρμοστεί από όλα τα κράτη, αν και θα ληφθούν υπόψη τα επίπεδα ανάπτυξης.
«Η συμφωνία πρέπει να είναι παγκόσμια, διαφοροποιημένη και δεσμευτική», τόνισε ο Francois Hollande.
Οι αναπτυγμένες χώρες πρέπει να αναγνωρίσουν την ιστορική τους ευθύνη στη μόλυνση του πλανήτη, ενώ οι αναπτυσσόμενες πρέπει να υποστηριχθούν στις προσπάθειες που καταβάλλουν για να προσαρμοστούν, σημείωσε ο γάλλος πρόεδρος.
Η τρίτη προϋπόθεση που έθεσε ο Francois Hollande είναι όλα τα μέρη της κοινωνίας να συμπαραταχθούν σε αυτή την προσπάθεια: «τοπικοί άρχοντες, επενδυτές, επιχειρήσεις και πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι το παιχνίδι έχει αλλάξει», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης