Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lukoil: «Βουτιά» 62% στα κέρδη στο γ' τρίμηνο του 2015, λόγω της διολίσθησης της τιμής του πετρελαίου

tags :
Lukoil: «Βουτιά» 62% στα κέρδη στο γ' τρίμηνο του 2015, λόγω της διολίσθησης της τιμής του πετρελαίου
Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 623 εκατ. δολάρια, έναντι 1,62 δισ. το γ' τρίμηνο του 2014
«Βουτιά» 62% στα καθαρά της κέρδη ανακοίνωσε η δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός εταιρεία της Ρωσίας, Lukoil, για το τρίτο τρίμηνο του 2015, μια πτώση πολύ μεγαλύτερη του αναμενόμενου, μετά τη διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου εν μέσω της υπερπληθώρας προσφοράς «μαύρου χρυσού».
Τα καθαρά κέρδη της Lukoil υποχώρησαν στα 623 εκατ. δολάρια έναντι του 1,62 δισ. δολαρίων το γ' τρίμηνο του 2014, πολύ κάτω των 826 εκατ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές.
Οι πωλήσεις της Lukoil σημείωσαν επίσης μεγάλη πτώση 40%, στα 23,4 δισ. δολάρια.
Οι τιμές του αργού πετρελαίου έχουν υποχωρήσει περίπου στο ήμισυ έναντι του επιπέδου που βρίσκονταν πριν από ένα χρόνο, μετά την κίνηση των χωρών του ΟΠΕΚ να υπερασπιστούν τα μερίδια αγοράς τους, αντί να μειώσουν την παραγωγή, ως απάντηση στην υπερπληθώρα προσφοράς προϊόντος.
Οι ρωσικές εταιρείες παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου, Bashneft, Gazprom Neft και OAO Novatek επίσης ανακοίνωσαν μείωση κερδών ή ζημίες για το εξεταζόμενο διάστημα.
Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στους 9 μήνες του 2015 αυξήθηκε κατά 3,5%, στα 2,37 εκατ. βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με την Lukoil, ενώ η παραγωγή πετρελαίου και υγρών αυξήθηκε κατά 3,9%, στα 2,05 βαρέλια ημερησίως κατά μέσο όρο, κυρίως λόγω της ανάπτυξης στο Ιράκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης