Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 7,5% για τον χρυσό τον Νοέμβριο, ο χειρότερος μήνας από το 2013

tags :
Πτώση 7,5% για τον χρυσό τον Νοέμβριο, ο χειρότερος μήνας από το 2013
Η τιμή των ράβδων χρυσού για άμεση παράδοση υποχώρησε κατά 0,1%, στα 1.056 δολάρια η ουγγιά νωρίς το πρωί στη Σιγκαπούρη
Σε χαμηλά σχεδόν άνω των πέντε ετών διαπραγματεύεται ο χρυσός, εν μέσω προσδοκιών για περαιτέρω απόκλιση στη νομισματική πολιτική μεταξύ της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, με την αμερικανική κεντρική τράπεζα να εκτιμάται ότι θα αυξήσει τα επιτόκια τον επόμενο μήνα, Δεκέμβριο, ενώ η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης.
Η τιμή των ράβδων χρυσού για άμεση παράδοση υποχώρησε κατά 0,1%, στα 1.056 δολάρια η ουγγιά νωρίς το πρωί στη Σιγκαπούρη, μετά την πτώση της τιμής τους την Παρασκευή στα 1.052,83 δολάρια η ουγγιά, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2010.
Οι τιμές μέχρι τώρα τον Νοέμβριο έχουν υποχωρήσει κατά 7,5%, με τον χρυσό να έχει τεθεί σε τροχιά καταγραφής των μεγαλύτερων απωλειών από τον Ιούνιο του 2013.
Η τιμή της πλατίνας διολίσθησε κατά 1,2%, στα 825,65 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2008.
Ο χρυσός οδεύει να καταγράψει για τρίτη συνεχή χρονιά απώλειες, καθώς η προοπτική του υψηλότερου δανειοδοτικού κόστους στις ΗΠΑ ενισχύσει το δολάριο.
Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη, η ΕΚΤ ενδεχομένως να μειώσει το επιτόκιο καταθέσεων και να επεκτείνει το πρόγραμμα αγοράς assets (QE) προκειμένου να βοηθήσει στην ανάκαμψη της Ευρωζώνης.
«Η ενίσχυση του δολαρίου είναι σαφώς μη φιλική για τις τιμές του χρυσού», σύμφωνα με την IG Asia στη Σιγκαπούρη, η οποία επισημαίνει ότι η πολιτική απόκλιση μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ όσον αφορά την ακολουθούμενη νομισματική πολιτική μπορεί να ενισχύσει το δολάριο.
«Σαφώς τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ την Παρασκευή θα παρακολουθηθούν στενά, δεδομένου ότι είναι τα τελευταία στοιχεία για την εργασία πριν από τη συνεδρίαση της FED τον Δεκέμβριο», επισημαίνεται.

www.bankingnews.g

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης