Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hollande και Putin συμφώνησαν στην οικοδόμηση «διεθνούς συμμαχίας» κατά του Ισλαμικού Κράτους

Hollande και Putin συμφώνησαν στην οικοδόμηση «διεθνούς συμμαχίας» κατά του Ισλαμικού Κράτους
Putin προς Hollande: «Είμαστε έτοιμοι για αυτή τη συνεργασία κ. πρόεδρε»
Στην ευθυγράμμιση των συμφερόντων τους στη Συρία - τουλάχιστον αναφορικά με την ανάγκη εξάρθρωσης του χαλιφάτου ISIS - συμφώνησαν την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin και ο Γάλλος ομόλογός του Francois Hollande, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του τελευταίου στη Μόσχα.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, παρά τη δημόσια δέσμευση των δύο αρχηγών κρατών για την πλήρη εξουδετέρωση του τρομοκρατικού δικτύου-κράτους, δεν είναι σίγουρο ότι οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν μαζί με τη Ρωσία στην υπό διαμόρφωση «διεθνή συμμαχία» κατά του ISIS που επιχειρεί ο Hollande μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.
Την κατάσταση φαίνεται να περιπλέκει η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Su-24 από μαχητικά της Τουρκίας, που βεβαίως είναι μέλος της Βορειο-Ατλαντικής Συμμαχίας (NATO).
Σε δηλώσεις του, ο Putin ανέφερε ότι η Ρωσία στέκεται αλληλέγγυη στο Παρίσι καθώς έχει και η ίδια υποφέρει από πράξεις τρομοκρατίας. «Είμαστε έτοιμοι για αυτή τη συνεργασία κ. πρόεδρε», δήλωσε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον Hollande.
Ο Hollande συνεχίζει να απορρίπτει την ιδέα να παραμείνει ο Σύρος πρόεδρος Bashar al Assad στη νέα τάξη πραγμάτων που ελπίζεται ότι θα διαμορφωθεί σταδιακά στη μεσανατολική χώρα, η οποία σπαράσσεται από εμφύλιο πόλεμο σχεδόν πενταετούς διάρκείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης