Τελευταία Νέα
Διεθνή

Milliyet: Συνέρχεται σήμερα το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο στην Τουρκία – Στο επίκεντρο η κρίση με τη Ρωσία

Milliyet: Συνέρχεται σήμερα το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο στην Τουρκία – Στο επίκεντρο η κρίση με τη Ρωσία
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα συζητηθούν ακόμη η κατάσταση με το ΡΚΚ και τον ISIS, καθώς και τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία
Tο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τουρκίας συνέρχεται σήμερα, Πέμπτη, υπό την προεδρία του τούρκου πρωθυπουργού, R.T. Erdogan, προκειμένου να συζητήσει τις στρατιωτικές διαστάσεις της κρίσης με τη Ρωσία και τις στρατιωτικές κινήσεις των δυνάμεων Assad στην περιοχή του Τσαϊρμπουτσάκ της Συρίας, που βρίσκονται οι Τουρκομάνοι.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Milliyet», κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα συζητηθούν ακόμη η κατάσταση με το ΡΚΚ και τον ISIS, καθώς και τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.
Στη συνεδρίαση, πέραν του προέδρου της χώρας, θα συμμετάσχουν ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Ισμέτ Γιλμάζ, ο αρχηγός του τουρκικού στρατού Χουλούσι Ακάρ και όλοι οι στρατηγοί των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.
Το βράδυ, στις 19.30, ο Τούρκος Πρόεδρος θα παραθέσει δείπνο στους συμμετέχοντες.
Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο συνέρχεται δύο φορές το χρόνο, μία τον Αύγουστο για να εγκρίνει τις προαγωγές στις ένοπλες δυνάμεις και μία τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο.
Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει το κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού στρατού χθες το βράδυ, οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια ώστε να βρεθούν οι Ρώσοι πιλότοι.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι το αρχηγείο κάλεσε χθες δύο στρατιωτικούς ακόλουθους της Ρωσικής Πρεσβείας στην Τουρκία και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους, τους έδειξε χάρτες με καταγραφές από τα ραντάρ και τους είπε πως η Άγκυρα είναι έτοιμη να μοιραστεί μαζί τους κάθε πληροφορία γύρω από το θέμα.
Τους υπενθύμισε επίσης τις ευαισθησίες της Τουρκίας στο θέμα των κανόνων εμπλοκής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης