Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με τις 20.000 μονάδες «φλερτάρει» ο Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, λόγω του αποδυναμωμένου γεν

Με τις 20.000 μονάδες «φλερτάρει» ο Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, λόγω του αποδυναμωμένου γεν
Ο δείκτης Nikkei παρουσιάζει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση μέχρι τώρα το 2015 στην Ασία, με κέρδη 14%
Με τις 20.000 μονάδες «φλέρταρε» ο δείκτης Nikkei στο ιαπωνικό χρηματιστήριο, στη συνεδρίαση της Πέμπτης, επίπεδα που τελευταία φορά είχε ξεπεράσει τον Αύγουστο, καθώς το γεν αποδυναμώθηκε.
Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου του Τόκιο έκλεισε σήμερα με άνοδο 0,49%, στις 19.944,41 μονάδες.
Οι ιαπωνικές μετοχές έχουν καταγράψει ένα από τα ισχυρότερα ριμπάουντ στην Ασία, από τότε που πολλοί δείκτες της περιοχής βυθίστηκαν στα χαμηλά τους στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Μάλιστα, ο δείκτης Nikkei παρουσιάζει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση μέχρι τώρα το 2015 μεταξύ των ασιατικών αγορών, με κέρδη 14%.
Πρώτος ο δείκτης του κινεζικού χρηματιστηρίου Shenzhen Composite Index, ο οποίος ενισχύεται μέχρι τώρα το 2015 κατά 66%.
Σημειώνεται ότι ο Nikkei έκλεισε πάνω από τις 20.000 μονάδες στις 20 Αυγούστου.
Το αποδυναμωμένο γεν, που βοηθά τους εξαγωγείς που επαναπατρίζουν κέρδη από το εξωτερικό, έχει βοηθήσει στην άνοδο του δείκτη κατά 18% από τα πρόσφατα χαμηλά του στις 29 Σεπτεμβρίου.
Ευρύτερα, οι προσδοκίες ότι η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα FED θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο έχουν καταστήσει το γεν πιο αδύναμο.
Το ιαπωνικό νόμισμα έχει χάσει 3,2% έναντι του δολαρίου τους τελευταίους τρεις μήνες και σήμερα Πέμπτη υποχωρούσε οριακά κατά 0,06%, στα 122,59 γεν ανά δολάριο έναντι των 122,70 γεν αργά την Τετάρτη στην Ασία, μετά και τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ που βοήθησαν στην ενίσχυση του δολαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης