Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Ρωσία ο Hollande – Διπλωματικός μαραθώνιος για συντονισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους

tags :
Στη Ρωσία ο Hollande – Διπλωματικός μαραθώνιος για συντονισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους
Συνάντηση με Putin στο Κρεμλίνο
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει τον διπλωματικό του μαραθώνιο ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει τη συγκατάθεση και να συντονίσει τη διεθνή κοινότητα σε μια εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της Γαλλίας θα συναντηθεί σήμερα το απόγευμα στη Μόσχα με τον Ρώσο ομόλογο του Vladimir Putin.
Σημειώνεται πως ο Hollande έχει ήδη συναντηθεί με τον Βρετανό πρωθυπουργό, David Cameron, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack Obama και με την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel.
Μάλιστα ο Hollande πριν φτάσει στη Μόσχα θα έχει συνάντηση στη Ρώμη με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Matteo Renzi.
Η επίσκεψη του Hollande στη Ρωσία είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μια και οι δύο χώρες κρατούσαν διαμετρικά αντίθετες απόψεις για την επόμενη ημέρα στη Συρία και αν έπρεπε σε αυτήν να έχει ρόλο ο πρόεδρος Bashar al Assad.
Το Παρίσι κρατούσε την σκληρότερη στάση από τις χώρες της Δύσης απέναντι στην παραμονή του Assad, όντας σε πλήρη αντίθεση με τη Μόσχα
Ωστόσο, φαίνεται πως η Γαλλία ελπίζει σε ευρύ μέτωπο εναντίον των τζιχαντιστών από όλες τις πλευρές που επιχειρούν σε Συρία και Ιράκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης