Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stiglitz: Προειδοποιεί για νέα κρίση στο ευρώ - Δεν αρκεί η δέσμευση Draghi για να σωθεί

tags :
Stiglitz: Προειδοποιεί για νέα κρίση στο ευρώ - Δεν αρκεί η δέσμευση Draghi για να σωθεί
«Η ελαττωματική διάρθρωση της Ευρωζώνης, η οποία δεν επιτρέπει την προσαρμογή, θα έχει σημαντικές συνέπειες, θα υπάρξει και άλλη κρίση του ευρώ», δήλωσε ο Stiglitz
Για νέα κρίση στο ευρώ προειδοποιεί ο νομπελίστας οικονομολόγος, Joseph Stiglitz.
H δέσμευση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μario Draghi, να κάνει ότι χρειασθεί για να προστατεύσει την Ευρωζώνη, απλά συγκάλυψε τις ρωγμές που προκαλούνται από τον λανθασμένο σχεδιασμό της Ευρωζώνης, εκτιμά ο Stiglitz, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.
«Η ελαττωματική διάρθρωση της Ευρωζώνης, η οποία δεν επιτρέπει την προσαρμογή, θα έχει σημαντικές συνέπειες, θα υπάρξει και άλλη κρίση του ευρώ», δήλωσε ο Stiglitz από το Λουγκάνο της Ελβετίας.
"Η Ευρώπη σώθηκε την τελευταία φορά από τη δήλωση του Draghi ότι θα κάνει ότι χρειασθεί - αυτό που εγώ αποκάλεσα τρικ εμπιστοσύνης", πρόσθεσε.
"Εάν η κατάσταση γίνει δύσκολη, δεν θα υπάρχει τίποτε πίσω από αυτό τον ισχυρισμό, ιδιαίτερα δεδομένης της πολιτικής οικονομίας", τόνισε.
O οικονομολόγος πρόσθεσε ότι υπάρχει "πραγματικός κίνδυνος για ένα επόμενο κύμα κρίσης του ευρώ - είναι πολύ μεγάλη η πιθανότητα ότι θα τα κουτσοκαταφέρουν με το τεράστιο κόστος από τη συνέχιση της στασιμότητας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης