Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Figaro: Στα 2 δισ. ευρώ το κόστος για τη γαλλική οικονομία από τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Le Figaro: Στα 2 δισ. ευρώ το κόστος για τη γαλλική οικονομία από τις τρομοκρατικές επιθέσεις
Πτώση μεταξύ 30-50% στην κίνηση καταγράφεται στα πολυκαταστήματα τις πρώτες ημέρες μετά τις επιθέσεις
Στα 2 δισ. ευρώ θα φθάσει το κόστος για τη γαλλική οικονομία από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro», στο οποίο σημειώνεται ότι τις πρώτες ημέρες μετά τις επιθέσεις, τα πολυκαταστήματα στο Παρίσι είδαν μια μείωση της τάξης του 30% με 50% στην πελατεία τους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να καθορίσει το κόστος των επιθέσεων.
Μια πρώτη εκτίμηση που διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης είναι ότι θα φθάσει τα 2 δισ. ευρώ ή το 0,1% του ΑΕΠ, όμως το υπουργείο τονίζει ότι ο ακριβής αριθμός δεν θα είναι γνωστός παρά μόνον ύστερα από πολλές εβδομάδες.
Η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες που αποκάλυψε ο ραδιοφωνικός σταθμός RTL, το οποίο σημειώνει ότι είχε πρόσβαση σε σημείωμα της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών, η οποία προσπάθησε να υπολογίσει το κόστος των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στη γαλλική οικονομία.
Σε επικοινωνία της εφημερίδας Le Figaro με το γραφείο του υπουργού Οικονομίας, Emanuel Macron, της τονίστηκε ότι είναι μια πρώτη εκτίμηση και ότι είναι δύσκολο να καθοριστούν οι δείκτες μέτρησης του αντίκτυπου ενός τέτοιου γεγονότος.
Παράλληλα, αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα όσα αναφέρονται για τα 2 δισ. ευρώ, επισημαίνοντας ότι θα μπορέσουν να δώσουν περισσότερο ακριβή στοιχεί ύστερα από αρκετές εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης