Τελευταία Νέα
Διεθνή

Valls (Γαλλία): Στα όριά της η Ευρώπη – Δεν μπορεί να δεχθεί άλλους πρόσφυγες

Valls (Γαλλία): Στα όριά της η Ευρώπη – Δεν μπορεί να δεχθεί άλλους πρόσφυγες
Αποφασιστικής σημασίας για την τύχη της Ε.Ε., η ύπαρξη ή μη ελέγχου στα σύνορά της, τόνισε ο γάλλος πρωθυπουργός
Στα όριά τους έχουν φθάσει οι ευρωπαϊκές χώρες και δεν μπορούν να δεχθούν άλλους πρόσφυγες, δήλωσε ο γάλλος πρωθυπουργός, Manuel Valls, σε σειρά συνεντεύξεων που παραχώρησε σε εφημερίδες, όπως η «Süddeutsche Zeitung» και η «Guardian».
«Δεν μπορούμε να δεχθούμε άλλους πρόσφυγες στην Ευρώπη, δεν είναι δυνατόν», υπογράμμισε ο γάλλος πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι αποφασιστικής σημασίας για την τύχη της Ε.Ε. είναι η ύπαρξη ή μη ελέγχου στα σύνορά της.
«Αν δεν το κάνουμε αυτό, τότε οι πολίτες θα πουν: τέρμα με την Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η Ευρώπη, σημείωσε ο γάλλος πρωθυπουργός, αντί να επιτρέπει την ανεξέλεγκτη είσοδο χιλιάδων προσφύγων, θα πρέπει να βρει μια λύση με τις γειτονικές χώρες της Συρίας, ώστε να γίνονται εκεί δεκτοί περισσότεροι πρόσφυγες και να καταγράφονται.
Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποιεί, «η Ευρώπη θα θέσει εν αμφιβόλω την ικανότητά της να ελέγξει αποτελεσματικά τα σύνορά της».
Παράλληλα, ζήτησε να εφαρμοστούν στην Ευρώπη κανόνες για την ανταλλαγή δεδομένων των ταξιδιωτών και να επιβληθούν αυστηρότεροι έλεγχοι στο εμπόριο όπλων.
Ωστόσο, απέφυγε να επικρίνει τη γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel, για την ανοικτή πολιτική της προς τους πρόσφυγες.
«Σε αυτό το θέμα η Γερμανία έκανε μια αξιέπαινη επιλογή», τόνισε, παρ' όλα αυτά δεν έκρυψε το γεγονός ότι το Παρίσι εξεπλάγη από την απόφαση του Βερολίνου.
Ο Manuel Valls προειδοποίησε ότι η κατάσταση των προσφύγων κινδυνεύει να επιδεινωθεί με τον ερχομό του χειμώνα. «Κυρίως στα Βαλκάνια διακινδυνεύονται πολλά, (η κατάσταση) θα είναι δραματική και όχι κάποια στιγμή, αλλά πολύ σύντομα», τόνισε.
Ο γάλλος πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την επιλογή των λέξεων του προέδρου Francois Hollande, ο οποίος μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου είπε ότι η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο.
«Για εμένα είναι ξεκάθαρο: πρόκειται για πόλεμο», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι αυτός ο «νέος πόλεμος» θα διαρκέσει περισσότερο: «Ίσως μερικούς μήνες, ίσως μερικά χρόνια». «Απορρίπτοντας τη λέξη πόλεμος, αρνούμαστε την πραγματικότητα», συμπλήρωσε.
Προειδοποίησε, τέλος, ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ενδέχεται να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον και της Γερμανίας: Όπως είπε, «ακόμη και η Γερμανία και η Ιταλία απειλούνται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης