Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΚΤ: Εντείνει τις αγορές assets τον Δεκέμβριο – Αναστέλλει το πρόγραμμα QΕ την περίοδο των εορτών

ΕΚΤ: Εντείνει τις αγορές assets τον Δεκέμβριο – Αναστέλλει το πρόγραμμα QΕ την περίοδο των εορτών
Το Ευρωσύστημα θα σταματήσει προσωρινά τις αγορές APP το διάστημα μεταξύ 22 Δεκεμβρίου 2015 και 1η Ιανουαρίου 2016, λόγω της χαμηλής ρευστότητας στην αγορά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επισημαίνει η ΕΚΤ σε ανακοίνωσή της
Θα εντείνει τις αγορές assets τον Δεκέμβριο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προκειμένου να αντισταθμίσει την παύση συναλλαγών κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, για ένα διάστημα σχεδόν δύο εβδομάδων.
Σε σχετική ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της, η ΕΚΤ αναφέρει ότι «το Ευρωσύστημα θα σταματήσει προσωρινά τις αγορές APP το διάστημα μεταξύ 22 Δεκεμβρίου 2015 και 1η Ιανουαρίου 2016, λόγω της χαμηλής ρευστότητας στην αγορά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και προκειμένου να μειώσει πιθανές στρεβλώσεις στην αγορά».
Οι αγορές assets, συμπληρώνει, θα ξεκινήσουν εκ νέου στις 4 Ιανουαρίου 2016.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια 27 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου οι αγορές θα ενταθούν προκειμένου να επωφεληθεί των καλύτερων συνθηκών που επικρατούν στην αγορά.
Οι αγορές ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE), που ξεκίνησε τον Μάρτιο, στόχο έχουν να βοηθήσουν την ΕΚΤ να οδηγήσει τον πληθωρισμό προς τον στόχο 2% που έχει θέσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης