Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trichet: Σημαντικότερος κίνδυνος ο πληθωρισμός από την ύφεση

tags :
Trichet: Σημαντικότερος κίνδυνος ο πληθωρισμός από την ύφεση
Η πορεία διαμόρφωσης του πληθωρισμού και όχι η ύφεση αποτελεί τον σημαντικότερο κίνδυνο για την Ευρωζώνη, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της ΕΚΤ, J. C. Τrichet.
Κληθείς να σχολιάσει εάν και κατά πόσον ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ευρωζώνη είναι η ασθενής ανάπτυξη ή ο πληθωρισμός, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τόνισε χαρακτηριστικά ότι είναι σημαντικό η κεντρική τράπεζα να διατηρήσει την εμπιστοσύνη στη σταθερότητα των τιμών.
"Θεωρούμε ότι το πολύ στέρεο των εκτιμήσεών μας για τον πληθωρισμό είναι ένας από τους σημαντικότερους πόρους μας", σχολίασε ο Trichet μιλώντας σε εκδήλωση της αμερικανικής Fed. "Είναι κάτι που θεωρούμε απολύτως ουσιώδες για την εμπιστοσύνη", πρόσθεσε. Αυτή η εμπιστοσύνη είναι κάτι που βοηθά σε δύσκολες συνθήκες συμβάλλοντας στη διατήρηση της μεγέθυνσης της οικονομίας, συνέχισε.
Στην ομιλία του ο τραπεζίτης δεν αναφέρθηκε στις συνεχιζόμενες κρίσεις χρέους χωρών-μελών της ευρωζώνης, ανέφερε πάντως ότι η ΕΚΤ θα προσαρμόσει τις πολιτικές της στα συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
"Η χρήση έκτακτων μέτρων εξαρτάται από τη λειτουργία που καλείται να επιτελέσει η νομισματική πολιτική και πρέπει να αντιστοιχεί με το επίπεδο του προβλήματος ή της αναστάτωσης στις αγορές ή στους ιδιαίτερους τομείς των αγορών, ανέφερε επίσης ο Trichet.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης