Τελευταία Νέα
Διεθνή

Να αποκλιμακωθεί η ένταση Τουρκίας - Ρωσίας συμφώνησαν Obama και Erdogan

tags :
Να αποκλιμακωθεί η ένταση Τουρκίας - Ρωσίας συμφώνησαν Obama και Erdogan
Να γίνουν προσπάθειες ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά τόνισαν οι πρόεδροι ΗΠΑ – Τουρκίας
Στην θέση ότι πρέπει να αποκλιμακωθεί η ένταση μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικές δυνάμεις στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας κατέληξαν οι πρόεδροι των ΗΠΑ, Barack Obama και Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Προεδρία της Τουρκίας, αναφέρεται ότι οι δύο πρόεδροι «συμφωνούν ότι είναι σημαντική η αποκλιμάκωση της έντασης και η προσπάθεια για την αποφυγή νέων παρόμοιων περιστατικών» αναφέρεται στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.
Βάσει της ανακοίνωσης ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι το δικαίωμα της Τουρκίας στην υπεράσπιση της εθνικής της κυριαρχίας διατυπώθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ.
Οι δύο ηγέτες διατύπωσαν επίσης τη δέσμευσή τους υπέρ μίας διαδικασίας πολιτικής μεταβατικής προς την ειρήνευση στη Συρία, καθώς και την αποφασιστικότητά τους να αγωνισθούν κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Σημειώνεται πως νωρίτερα ο Obama είχε καλύψει την Τουρκία αναφέροντας πως είναι δικαίωμα της να προστατεύει τα σύνορα της ενώ και το ΝΑΤΟ υποστήριξε πως το ρωσικό μαχητικό παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης