Τελευταία Νέα
Διεθνή

Obama (ΗΠΑ): Θα καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος - Θα εξαλείψουμε τη χρηματοδότησή τους

Obama (ΗΠΑ): Θα καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος - Θα εξαλείψουμε τη χρηματοδότησή τους
Ο αμερικανός πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη για το Κλίμα που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι
«Θα καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος. Θα ανακαταλάβουμε τα εδάφη που έχουν υπό τον έλεγχό τους, θα εξαλείψουμε τη χρηματοδότησή τους, θα καταδιώξουμε την ηγεσία τους, θα εξαρθρώσουμε τα δίκτυά τους και θα τους καταστρέψουμε», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος από τη Μαλαισία όπου διεξάγεται η Ετήσια Σύνοδος των Νοτιοανατολικών Ασιατικών χωρών (ASEAN).
«Η εξόντωση του ΙΚ δεν είναι απλώς ένας ρεαλιστικός στόχος, θα τον πετύχουμε», τόνισε ο Barack Obama ενώ παράλληλα ζήτησε από τη Ρωσία να αλλάξει τη στάση της σε ότι αφορά την προστασία του Σύρου προέδρου Assad ώστε να οδηγηθεί σε παραίτηση και να δρομολογηθούν οι καταστάσεις για νόμιμες εκλογές στη χώρα.
Ο αμερικανός πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι σκοπεύει να συμμετάσχει στη Διάσκεψη για το Κλίμα που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στα τέλη του μήνα παρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις και κάλεσε και τους ηγέτες όλων των χωρών να μιμηθούν το παράδειγμά του προκειμένου να δείξουν ότι ο κόσμος δεν φοβάται «τους τρομοκράτες».
«Πιστεύω ότι είναι απολύτως ζωτικής σημασίας κάθε χώρα, κάθε ηγέτης να στείλει το μήνυμα ότι η βαρβαρότητα μιας χούφτας δολοφόνων δεν θα εμποδίσει τον κόσμο να ασχοληθεί με σοβαρά ζητήματα», επεσήμανε.
«Εκτός από την καταδίωξη των τρομοκρατών, εκτός από τις αποτελεσματικές υπηρεσίες Πληροφοριών, εκτός από τα πλήγματα με πυραύλους, το πιο ισχυρό όπλο που διαθέτουμε για να πολεμήσουμε (το ΙΚ) είναι να πούμε ότι δεν φοβόμαστε», τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος ο οποίος δεσμεύτηκε να φιλοξενήσει στις ΗΠΑ την επόμενη Σύνοδο της ASEAN σε μια προσπάθεια να τονίσει τις καλές σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ κι αυτών των χωρών.
Στο μεταξύ ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Ban Ki Moon δήλωσε από ότι κάλεσε τη Ρωσία και τις ΗΠΑ να συνεργαστούν για την εξάλειψη της τρομοκρατίας.
«Όλοι αυτοί οι τρομοκράτες και οι εξτρεμιστές θα πρέπει να ηττηθούν στο όνομα της ανθρωπότητας», τόνισε από τη σύνοδο του ASEAN.
«Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να ενωθούμε.
Πρέπει να δείξουμε διεθνή αλληλεγγύη προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τον κοινό εχθρό του ΙΚ» κατέληξε.
Τέλος, ο Ρώσος πρωθυπουργός D. Medvedev υπογράμμισε ότι οι χώρες με μεγάλο μουσουλμανικό πληθυσμό, περιλαμβανομένης της Ρωσίας, θα πρέπει να ενωθούν για να πολεμήσουν εναντίον του ΙΚ.
«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την απειλή μόνο ενώνοντας τις δυνάμεις μας και συνεργαζόμενοι μέσω διεθνών οργανισμών, όπως ο ΟΗΕ» τόνισε ο ρώσος πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης