Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: ΗΠΑ και Ρωσία σχεδιάζουν τον από κοινού βομβαρδισμό των πετρελαϊκών βάσεων του ισλαμικού κράτους

Bloomberg: ΗΠΑ και Ρωσία σχεδιάζουν τον από κοινού βομβαρδισμό των πετρελαϊκών βάσεων του ισλαμικού κράτους
Η Ρωσία είχε επικρίνει δριμύτατα τις ΗΠΑ για το γεγονός ότι δεν είχαν καταστραφεί οι πετρελαϊκές βάσεις του ISIS
Η επιτακτική ανάγκη καταστολής του Ισλαμικού κράτους (ISIS), φέρνει ακόμα πιο κοντά τις ΗΠΑ με την Ρωσία.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin και των ΗΠΑ Barack Obama, συμφώνησαν στην από κοινού στρατιωτική δράση στην προσπάθεια καταστροφής των πετρελαϊκών βάσεων στην Συρία που ελέγχουν οι ισλαμιστές αναφέρει σε δημοσίευμα του το Bloomberg.
ΗΠΑ και Ρωσία, μέχρι πριν από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, είχαν ψυχροπολεμικές σχέσεις όπως και η ΕΕ που επέβαλλε εμπάργκο στην Ρωσία.
Η επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, είχε στρέψει ΗΠΑ και ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας, με τους Ρώσους να μην συμμορφώνονται απέναντι στην διεθνή κατακραυγή που υπήρξε.
Οι συγκυρίες όμως απαιτούν συνεργασία ΗΠΑ και Ρωσία, καθώς ο επικίνδυνος αντίπαλος, το ισλαμικό κράτος (ISIS), απέδειξε πως είναι μία διεθνής απειλή.
Αμερικανοί και Ρώσοι εστιάζονται στο πως θα διακόψουν την χρηματοδότηση των τζιχαντιστών.
Το λαθρεμπόριο πετρελαίου είναι η βασική πηγή εσόδων, αποφέροντας 500 εκατ. δολ στο ISIS ετησίως, καθιστώντας έτσι την καταστροφή των πετρελαϊκών βάσεων στην Συρία (τις οποίες εκμεταλλεύεται ο ISIS) αναγκαία.
Ήδη από σήμερα, οι ΗΠΑ βομβάρδισαν 116 βυτιοφόρα πλοία στην Μ. Ανατολή, τα οποία ανήκαν στο ISIS, ενώ τα ρωσικά αεροσκάφη κατέστρεψαν 500 φορτηγά που μετέφεραν πετρέλαιο στην Συρία.
Η Ρωσία, η οποία ήταν υποστηρικτής του συριακού καθεστώτος Assad, ερχόμενη σε αντιπαράθεση με τις θέσεις των ΗΠΑ, φαίνεται να αναδιπλώνει την στρατηγική της
καθώς αναγκάζει τον Assad να συμφωνήσει με τις από κοινού επιχειρήσεις από αέρος Ρωσίας και ΗΠΑ.
Να θυμίσουμε ότι η Ρωσία είχε επικρίνει δριμύτατα τις ΗΠΑ πριν λίγες εβδομάδες, για το γεγονός ότι δεν είχαν καταστραφεί μέχρι στιγμής οι πετρελαϊκές βάσεις του Ισλαμικού κράτους (ISIS).
Οι Ρώσοι υποστήριξαν ότι οι Αμερικάνοι ήθελαν την παραμονή των ισλαμιστών στην Συρία, καθώς ήταν η κύρια δύναμη αποσταθεροποίησης του καθεστώτος Assad, το οποίο οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν εχθρικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης