Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Ανάπτυξη +2,5% για το παγκόσμιο ΑΕΠ το 2015 – Πληθωρισμός και Κίνα θα απειλήσουν την ανάκαμψη το 2016

tags :
Credit Suisse: Ανάπτυξη +2,5% για το παγκόσμιο ΑΕΠ το 2015 – Πληθωρισμός και Κίνα θα απειλήσουν την ανάκαμψη το 2016
Η Credit Suisse προβλέπει πως το 2016 η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια τέσσερις φορές, ενώ τόσο η ΕΚΤ, όσο και η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας θα συνεχίσουν να ασκούν πολιτική νομισματικής χαλάρωσης
Ανάπτυξη 2,5% της παγκόσμιας οικονομίας το 2015 προβλέπει η ελβετική τράπεζα Credit Suisse, σύμφωνα με έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου.
Η Credit Suisse επισημαίνει ότι ο ετήσιος ρυθμός αύξησης της παγκόσμιας οικονομίας το 2015 θα είναι οριακά βραδύτερος από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια.
Παράλληλα, επισημαίνει ο παγκόσμιος πληθωρισμός, αλλά και η επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας θα απειλούσαν την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη το 2016.

Embedded image permalink

Ειδικότερα αναφέρει πως μια μείωση των επενδύσεων στην Κίνα θα προκαλούσε παγκόσμια σοκ στις αγορές και τις οικονομίες.
Ως προς τον πληθωρισμό, η Credit Suisse υποστηρίζει πως οι αγορές έχουν αποτιμήσει μια βραδεία αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ανεπτυγμένες χώρες.

Embedded image permalink

Ως προς τα κέρδη του S&P 500 η ελβετική τράπεζα εκτιμά ότι θα αγγίξει εντός του 2016 τις 2.200 μονάδες.
Επισημαίνει, πάντως, ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές θα έχουν καλύτερη πορεία από τις αμερικανικές μετοχές.


Embedded image permalink

Επιπλέον, στην έκθεσή της, η Credit Suisse προβλέπει πως το 2016 η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια τέσσερις φορές, ενώ τόσο η ΕΚΤ, όσο και η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας θα συνεχίσουν να ασκούν πολιτική νομισματικής χαλάρωσης.
Πιο συγκεκριμένα, εκτιμά ότι οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες θα ασκήσουν εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές, τονίζοντας ότι το 2016 θα είναι η χρονιά των αποκλίσεων.
Οι Fed και Bank of England αναμένεται να προχωρήσουν σε αύξηση των επιτοκίων, ενώ οι ΕΚΤ, κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας και κεντρική τράπεζα της Κίνας σε νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης.
Τέλος, προβλέπει ότι η αύξηση του πετρελαίου θα διαμορφωθεί στα 50 δολάρια ανά βαρέλι το α’ τρίμηνο του 2016, ενώ αναμένεται να ανακάμψει οριακά, πάνω από τα 60 δολάρια το βαρέλι, στο β’ εξάμηνο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης