Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα δύο τρίτα των Βρετανών είναι υπέρ της αποστολής χερσαίων δυνάμεων στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους

Τα δύο τρίτα των Βρετανών είναι υπέρ της αποστολής χερσαίων δυνάμεων στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους
Το ίδιο περίπου ποσοστό υποστήριζε τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία
Περίπου τα δύο τρίτα των Βρετανών τάσσονται υπέρ της αποστολής βρετανικών χερσαίων δυνάμεων στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, σύμφωνα με δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, Πέμπτη.
Το ίδιο περίπου ποσοστό είχε ταχθεί υπέρ των αεροπορικών επιδρομών της Βρετανίας στη Συρία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ComRes για την εφημερίδα «Daily Mail».
Η ενίσχυση του λαϊκού αισθήματος εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του Reuters, θα μπορούσε να βαρύνει στην απόφαση του βρετανού πρωθυπουργού, David Cameron, να επεκταθούν οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Συρία.
Η Βρετανία, σε αντίθεση με τους συμμάχους της ΗΠΑ και Γαλλία, προχωρά σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, μετά την αποτυχία του Cameron να λάβει την έγκριση του Κοινοβουλίου το 2013 για την πραγματοποίηση βομβαρδισμών εναντίον των δυνάμεων του σύρου προέδρου, Bashar al-Assad.
Το 60% των 1.061 ατόμων που ερωτήθηκαν στην εν λόγω δημοσκόπηση υποστήριξαν τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, το 59% τάσσονται υπέρ της αποστολής στρατιωτών, που θα μάχονται στο πλευρό των συμμάχων σε ένα πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και το 68% των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ της αποστολής δυνάμεων των Ηνωμένων Εθνών.
Ωστόσο, το 35% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι μια τρομοκρατική επίθεση εναντίον της Βρετανίας καθίσταται πιο πιθανή αν η Βρετανία λάβει δράση εναντίον του ISIS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης