Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πληθαίνουν οι φωνές στις ΗΠΑ για χερσαίες επιχειρήσεις σε Συρία - Ιράκ – J. Bush: Πρέπει να αυξήσουμε την παρουσία μας εκεί

Πληθαίνουν οι φωνές στις ΗΠΑ για χερσαίες επιχειρήσεις σε Συρία - Ιράκ – J. Bush: Πρέπει να αυξήσουμε την παρουσία μας εκεί
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, σε συνδυασμό με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ και άλλους άραβες εταίρους, θα πρέπει να αυξήσουμε την παρουσία μας στο έδαφος», ανέφερε ο Jeb Bush
Πληθαίνουν οι φωνές στις ΗΠΑ όσων υποστηρίζουν ότι η χώρα πρέπει να αποστείλει στρατιώτες στη Συρία, στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Μετά τον κυβερνήτη της Φλόριντα, Mark Halperin, ο οποίος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να έχουν χερσαίες δυνάμεις για να πολεμήσουν την τρομοκρατική οργάνωση, ο υποψήφιος για την προεδρία των Ρεπουμπλικάνων, Jeb Bush, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα πέρα από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, σε συνδυασμό με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ και άλλους άραβες εταίρους, θα πρέπει να αυξήσουμε την παρουσία μας στο έδαφος», ανέφερε ο Jeb Bush, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε επιμέρους λεπτομέρειες.
Πέραν του Jeb Bush, μια σειρά από αντιπάλους του για την προεδρία των Ρεπουμπλικανών, όπως οι Ben Carson, John Kasich και Lindsey Graham, έχουν ζητήσει την στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στο έδαφος, κάτι στο οποίο βέβαια αντιτίθεται η πλειονότητα των αμερικανών πολιτών, όπως καταδεικνύουν δημοσκοπήσεις, ακόμη και μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.
Μόλις το 44% των Αμερικανών τίθεται υπέρ της αποστολής χερσαίων δυνάμεων στο Ιράκ ή τη Συρία σε δημοσκόπηση που διενήργησε το Bloomberg και δημοσιεύθηκε χθες, Τετάρτη.
Άλλοι υποψήφιοι είναι πιο προσεκτικοί.
Ο Donald Trump, ο οποίος ηγείται σε πολλές δημοσκοπήσεις, τον περασμένο Αύγουστο σε συνέντευξή του είχε εμφανιστεί υπέρ της παρουσίας επίγειων δυνάμεων, όμως πιο πρόσφατα έδωσε έμφαση στους βομβαρδισμούς διυλιστηρίων πετρελαίων που ελέγχονται από την τρομοκρατική οργάνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης