Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έντονα ανοδική κίνηση στις ευρωαγορές – FED και εξελίξεις στο Παρίσι στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος

Έντονα ανοδική κίνηση στις ευρωαγορές – FED και εξελίξεις στο Παρίσι στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος
Τα πρακτικά της FED άφησαν να διαφανούν ότι θα ήταν κατάλληλη μια αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον Δεκέμβριο
Διευρυμένα κέρδη καταγράφουν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στη συνεδρίαση της Πέμπτης, μετά τις σαφέστερες ενδείξεις από την αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα, FED, ότι τον Δεκέμβριο είναι πιθανή μια αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ.
Χθες, σημειωτέον, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τα πρακτικά της συνεδρίασης της FED τον Οκτώβριο, από τα οποία διαφαίνεται ότι πολλά μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας εκτιμούν ότι μια αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων θα ήταν κατάλληλη τον Δεκέμβριο, όμως εν συνεχεία απαιτούνται προσεκτικές κινήσεις ως προς την περαιτέρω σύσφιγξη της πολιτικής της.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές στην Ευρώπη καλούνται να αποτιμήσουν τις τελευταίες εξελίξεις μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.
Την Τετάρτη, σημειωτέον, η γαλλική αστυνομία προχώρησε σε συντονισμένη επιχείρηση στο προάστιο του Παρισιού, Saint Denis, συλλαμβάνοντας 8 υπόπτους.
Στόχος της επιχείρησης ήταν η σύλληψη του εγκεφάλου των επιθέσεων στη γαλλική πρωτεύουσα, Abdelhamid Abaaoud, όμως όπως μεταδίδει το Reuters, ο εισαγγελέας του Παρισιού δήλωσε ότι δεν ήταν μεταξύ των συλληφθέντων.
Στα της συνεδρίασης, περί τις 10:25 π.μ., ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, ενισχύεται κατά 1,31%, στις 11.100,80 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 καταγράφει κέρδη 0,91%, στις 6.336 μονάδες και στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 ενισχύεται κατά 0,95%, στις 4.953,30 μονάδες.
Έντονα ανοδική κίνηση και στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον δείκτη ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη να σημειώνει άνοδο 1,12%, στις 10.376,50 μονάδες και τον FTSE MIB στο Μιλάνο να ενισχύεται κατά 0,71%, στις 22.249 μονάδες.
Σε θετικό έδαφος και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, στο +0,79% και τις 382,32 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης