Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντείνονται οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ISIS - Οι οικογένειες των ηγετών του εγκαταλείπουν τη Ράκα

Εντείνονται οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ISIS - Οι οικογένειες των ηγετών του εγκαταλείπουν τη Ράκα
Αν η πληροφορία επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για σοβαρό πλήγμα για την οργάνωση, τονίζουν αναλυτές
Οι οικογένειες των ηγετών του Ισλαμικού Κράτους τρέπονται σε φυγή από τη Ράκα, το προπύργιο της οργάνωσης στη Συρία, καθώς Γαλλία και Ρωσία έχουν εντείνει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Σεκάδες οικογένειες κατευθύνονται στη Μοσούλη, την πόλη στα βόρεια του Ιράκ που οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν πριν από περισσότερο από ένα χρόνο, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Το Ισλαμικό Κράτος είναι υπό ασφυκτική στρατιωτική πίεση μετά την ανάληψη της ευθύνης για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, την περασμένη Παρασκευή, με τραγικό απολογισμό τον θάνατο 120 ανθρώπων.
Η Ρωσία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έχει διπλασιάσει την κλίμακα των επιθέσεών της στη Συρία.
Αν οι οικογένειες εγκαταλείπουν τη Ράκα, που το Ισλαμικό Κράτος έχει ορίσει ως de facto πρωτεύουσα του χαλιφάτου του, αυτό «επιβεβαιώνει ότι είναι ένα κίνημα σε πτώση», σημειώνει ο Andre Liebich, καθηγητής επί τιμή Διεθνούς Ιστορίας και Πολιτικής στο Graduate Institute στη Γενεύη.
«Θα πρόκειται για πραγματικό πλήγμα στο γόητρο του Ισλαμικού Κράτους, διότι αυτό που υποστήριζε ήταν η ιδέα ενός επεκτεινόμενου χαλιφάτου», επισημαίνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης