Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία Hollande - Rohani (Ιράν): Είναι ζωτικής σημασίας να πολεμήσουμε το ISIS με όλες τις δυνάμεις μας

Τηλεφωνική επικοινωνία Hollande - Rohani (Ιράν): Είναι ζωτικής σημασίας να πολεμήσουμε το ISIS με όλες τις δυνάμεις μας
Οι δύο πρόεδροι επικεντρώθηκαν στη σημασία των διεθνών ειρηνευτικών συνομιλιών στη Βιέννη, οι οποίες αποσκοπούν στην εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στη σύγκρουση στη Συρία
Είναι ζωτικής σημασίας να πολεμήσουμε το Ισλαμικό Κράτος με όλες μας τις δυνάμεις, τόνισε ο πρόεδρος του Ιράν, Hassan Rohani, στον γάλλο ομόλογό του, Francois Hollande, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνία, όπως ανέφερε πηγή της γαλλικής προεδρίας.
Οι δύο πρόεδροι επικεντρώθηκαν στη σημασία των διεθνών ειρηνευτικών συνομιλιών στη Βιέννη, οι οποίες αποσκοπούν στην εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στη σύγκρουση στη Συρία, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Οι διαπραγματεύσεις που είχαν στη Βιέννη το Σάββατο οι μεγάλες δυνάμεις αποσκοπούν στην κατάρτιση ενός χρονοδιαγράμματος για μια πολιτική μετάβαση στη Συρία.
Ωστόσο, παραμένουν οι διαφωνίες για την τύχη που θα επιφυλαχθεί στον σύρο πρόεδρο, Bashar al-Assad. Κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν «να βρεθεί γρήγορα μια ημερομηνία» για να πραγματοποιήσει ο Rohani μια επίσκεψη στη Γαλλία, με σκοπό την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ του Ιράν και της Γαλλίας.
Σημειώνεται ότι μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, την περασμένη Παρασκευή, ο ιρανός πρόεδρος ανέβαλε την προγραμματισμένη για το Σάββατο επίσκεψή του στην Ιταλία και για τη Δευτέρα στη Γαλλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης