Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Αυξήθηκε η επενδυτική εμπιστοσύνη τον Νοέμβριο – Άλμα στις 10,4 μονάδες για τον δείκτη ZEW

Γερμανία: Αυξήθηκε η επενδυτική εμπιστοσύνη τον Νοέμβριο – Άλμα στις 10,4 μονάδες για τον δείκτη ZEW
Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών στη Γερμανία υποχώρησε στις 54,4 μονάδες τον Νοέμβριο
Ριμπάουντ καταγράφηκε στην επενδυτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία τον Νοέμβριο, υποστηριζόμενη από την ανθεκτική εσωτερική ζήτηση και την προοπτική περισσότερων μέτρων τόνωσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ο δείκτης ZEW αναρριχήθηκε στις 10,4 μονάδες τον Νοέμβριο από τη 1,9 τον Οκτώβριο και είναι η πρώτη αύξηση που καταγράφεται σε οκτώ μήνες.
Αναλυτές εκτιμούσαν διαμόρφωσή του στις 6 μονάδες.
Σημειώνεται ότι η έκθεση έγινε πριν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.
Ενώ η Γερμανία αγωνίζεται με την επιβράδυνση που καταγράφεται στις αναδυόμενες αγορές και η οποία απειλεί τις εξαγωγές της χώρας, ταυτόχρονα επωφελείται από την σε ιστορικά χαμηλά ανεργία, τη φθηνή πίστωση και το αποδυναμωμένο νόμισμα.
Ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ετοιμάζεται η λήψη επιπλέον μέτρων τόνωσης της οικονομίας στο πλαίσιο του προγράμματος QE, επισημαίνοντας τους πτωτικούς κινδύνους για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.
Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών στη Γερμανία υποχώρησε στις 54,4 μονάδες τον Νοέμβριο από τις 55,2 και ο δείκτης προσδοκιών για τη ζώνη του ευρώ μειώθηκε στις 28,3 μονάδες έναντι των 30,1 μονάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης