Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βέλγιο: Αυξάνει το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής – Ακυρώνει τον αγώνα ποδοσφαίρου με την Ισπανία

Βέλγιο: Αυξάνει το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής – Ακυρώνει τον αγώνα ποδοσφαίρου με την Ισπανία
Πέντε εκ των επτά συλληφθέντων το Σάββατο, αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ στους άλλους δύο οι εισαγγελείς απέδωσαν κατηγορίες για τρομοκρατικές επιθέσεις και συμμετοχή σε δραστηριότητες τρομοκρατικών οργανώσεων
Το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής αύξησε σε ολόκληρη την βελγική επικράτεια η κυβέρνηση της χώρας, η οποία ακύρωσε επιπλέον τον αγώνα ποδοσφαίρου της εθνικής ομάδας του Βελγίου με αυτή της Ισπανία, για σήμερα το βράδυ, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.
Η βελγική κυβέρνηση αύξησε το επίπεδο απειλής στο 3 («σοβαρός, πιθανός κίνδυνος» από «μέτριος, λιγότερο πιθανός»).
Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας του Βελγίου, Steven Vandeput, με δηλώσεις του στη βελγική εφημερίδα «Le Soir» ανέφερε ότι θα αυξηθεί η ανάπτυξη ένοπλων δυνάμεων.
Το Βέλγιο έχει αναπτύξει μέχρι τώρα 220 στρατιώτες στους δρόμους της χώρας προκειμένου να βοηθήσουν στην προστασία βασικών κτηρίων, όπως είναι οι πρεσβείες και οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η αύξηση της τρομοκρατικής απειλής για ολόκληρη τη χώρα έρχεται λίγες ώρες μετά την απόφαση των βέλγων εισαγγελέων να απευθύνουν κατηγορίες εναντίον δύο υπόπτων που συνελήφθησαν μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές επιθέσεις.
Πέντε εκ των επτά συλληφθέντων το Σάββατο, αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ στους άλλους δύο, οι ταυτότητα των οποίων δεν έχει γίνει γνωστή, οι εισαγγελείς απέδωσαν κατηγορίες για τρομοκρατικές επιθέσεις και συμμετοχή σε δραστηριότητες τρομοκρατικών οργανώσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης