Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hollande: Η δημοκρατία μας έχει κερδίσει πολύ πιο σοβαρούς αντιπάλους από αυτούς τους δειλούς - Θα καταστρέψουμε το ISIS

Hollande: Η δημοκρατία μας έχει κερδίσει πολύ πιο σοβαρούς αντιπάλους από αυτούς τους δειλούς  - Θα καταστρέψουμε το ISIS
Θρηνούμε 128 θύματα από το Ισλαμικό Κράτος, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Η δημοκρατία μας έχει κερδίσει πολύ πιο σοβαρούς αντιπάλους από αυτούς τους δειλούς, που έστρεψαν τα όπλα τους σε αθώους και άμαχους πολίτες, υποστήριξε ο πρόεδρος, Francois Hollande, στο πλαίσιο της σημερινής (16/11) ιστορικής συνεδρίασης της Γερουσίας και της Εθνοσυνέλευσης στη Γαλλία.
Ο ίδιος τόνισε ότι η χώρα θρηνεί 128 θύματα από το Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο κάλεσε τον λαό να επιδείξει εθνική ενότητα μπροστά σε αυτή την πράξη.
Το ISIS είναι δειλό, υποστήριξε ο γάλλος πρόεδρος, σε αντίθεση με τον γαλλικό λαό που έχει πίστη, τόλμη και κουράγιο.
«Θα σταθούμε όρθιοι απέναντι σε αυτούς τους δειλούς που πληγώνουν άοπλους αθώους», τόνισε ο Fr. Hollande.
Στη συνέχεια υποστήριξε ότι στηρίζεται στην αστυνομία της Γαλλίας, για την οποία ανέφερε πως έχει το αίσθημα θυσίας, και όχι στον φόβο και την τρομοκρατία.
«Σε αυτόν τον πόλεμο συνειδητοποιούμε ότι χρειαζόμαστε χρόνο», σημείωσε, ενώ συμπλήρωσε πως «ο εχθρός χρησιμοποιεί μη νόμιμα και μη τίμια όπλα».
Υπάρχουν νέοι που δίνουν μάχη για τη ζωή τους υπογράμμισε ο Fr. Hollande προσθέτοντας πως «η Γαλλία θρηνεί τους αθώους και τις απαρηγόρητες οικογένειές τους».
«Αποτείνω φόρο τιμής στη γαλλική αστυνομία, καθώς εάν δεν έμπαιναν στο Bataclan, οι όμηροι θα ήταν “χαμένοι”», ανέφερε ο Hollande.
Στη συνέχεια κατέστησε σαφές πως οι τρομοκράτες πρέπει να πληγούν, ενώ συνέστησε υπομονή και επιμονή.
«Τα τρία χρώματα της Γαλλίας στόλισαν όλο τον κόσμο», ανέφερε ο γάλλος πρόεδρος, συνεχίζοντας «παίρνω μηνύματα συμπαράστασης».
Αναφερθείς στο Ισλαμικό Κράτος ανέφερε ότι τα εγκλήματά του έχουν στόχο να σπείρουν τον τρόμο και να διαιρέσουν τον κόσμο, καθιστώντας σαφές πως «θα αντισταθούμε στο Ισλαμικό Κράτος».
Η οργάνωση σφαγιάζει τον πληθυσμό σε πολλά μέρη του κόσμου, τόνισε ο γάλλος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και καλώντας το Συμβούλιο Ασφαλείας να συνεδριάσει.
Ο ίδιος υποστήριξε πως η Γαλλία θα εντείνει τις επιθέσεις στη Συρία, ενώ γνωστοποίησε ότι χθες (15/11) έδωσε εντολή για 10 αεροπορικές επιδρομές.
«Έχουμε τη στήριξη του Κογκρέσου», τόνισε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, υπογράμμισε πως οι δράσεις της Γαλλίας θα ενταθούν χωρίς υπαναχωρήσεις και ότι τα εγκλήματα των ISIS δεν θα αποθαρρύνουν τις γαλλικές προσπάθειες.
«Δεν θα περιορίσουμε το ISIS, θα το καταστρέψουμε», κατέστησε σαφές ο Hollande, «για να προστατεύσουμε όλο τον κόσμο, για να μην διαπράξουν εγκλήματα αλλού».
Ο πρόεδρος της Γαλλίας γνωστοποίησε ότι θα συναντηθεί με τον B. Obama και τον Vl. Putin, με στόχο να συμφωνήσουν δράσεις εναντίον του ISIS.
Στη συνέχεια ο Francois Hollande ανακοίνωσε μια σειρά από νέα μέτρα, τα οποία κάλεσε τους βουλευτές να υπερψηφίσουν.
Μεταξύ άλλων, πρότεινε να καταστεί ευκολότερη η διαδικασία απέλασης αλλοδαπών, που εμφανίζονται να απειλούν τη δημόσια τάξη και ασφάλεια της χώρας.
Επιπλέον, κάλεσε σε αυστηροποίηση των ποινών για όσους καταδικάζονται για τρομοκρατία, αλλά και σε μια πιθανή ελαστικοποίηση της οπλοχρησίας από τη γαλλική αστυνομία.
Ο Hollande τόνισε, ακόμα, πως πρέπει να αυξηθούν τα μέσα που διαθέτει η αστυνομία, αλλά και ο στρατός, ενώ έκανε λόγο για «πόλεμο» κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Μάλιστα γνωστοποίησε ότι παγώνουν οι απολύσεις στον στρατό της Γαλλίας έως και το 2019, καθώς και ότι 5.000 θέσεις θα δημιουργηθούν μέσα στην επόμενη διετία στην αστυνομία.
Παράλληλα, πρότεινε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα να διατηρηθεί για το επόμενο τρίμηνο, καλώντας τους βουλευτές να υπερψηφίσουν την πρόταση.
Η δημοκρατία πρέπει να έχει την απαραίτητη δύναμη που χρειάζεται σε τέτοιες συνθήκες πολέμου για να ξεριζώσει την τρομοκρατία, υπογράμμισε ο Fr. Hollande.
Η Γαλλία πρέπει να δείξει τον δρόμο, υποστήριξε στη συνέχεια, καθιστώντας σαφές πως η δημοκρατία θα καταστρέψει την τρομοκρατία.
«Ζήτω η δημοκρατία, ζήτω η Γαλλία», ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Hollande, με τους βουλευτές και γερουσιαστές να χειροκροτούν και να ψέλνουν τον εθνικό ύμνο της χώρας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης