Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street Journal: Φόβοι για νέες επιθέσεις στη Γαλλία - Επιδρομές της αστυνομίας σε σπίτια υπόπτων

Wall Street Journal: Φόβοι για νέες επιθέσεις στη Γαλλία - Επιδρομές της αστυνομίας σε σπίτια υπόπτων
Η χώρα είναι πλέον σε πόλεμο με την τρομοκρατία, τόνισε ο γάλλος πρωθυπουργός, Manuel Valls
Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι αρχές στη Γαλλία προκειμένου να προλάβουν ενδεχόμενα νέα τρομοκρατικά χτυπήματα, σημειώνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Wall Street Journal».
Σήμερα, Δευτέρα, η γαλλική αστυνομία προχώρησε σε έρευνες σε σπίτια ύποπτων ισλαμιστών για τρομοκρατία ανά τη χώρα, λίγες ώρες μετά τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ως απάντηση στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, που στοίχισαν τη ζωή σε 129 ανθρώπους.
Οι γαλλικές αρχές επέδραμαν σε σπίτια σε διάφορες πόλεις της Γαλλίας, εν μέσω φόβων ότι μπορεί να υπάρξουν και νέες επιθέσεις, όχι μόνο στη Γαλλία, αλλά και αλλού στην Ευρώπη, τόνισε ο γάλλος πρωθυπουργός, Manuel Valls, ο οποίος υπογράμμισε, όπως και ο πρόεδρος Hollande, ότι η χώρα είναι σε πόλεμο με την τρομοκρατία, επισημαίνοντας ότι από το καλοκαίρι έχουν αποτραπεί πέντε τρομοκρατικές επιθέσεις.
Εν τω μεταξύ, ο βέλγος πρωθυπουργός, Didier Reynders, ανέφερε σήμερα, Δευτέρα, ότι Γαλλία και Βέλγιο πρέπει να ανταλλάσσουν περισσότερες πληροφορίες ώστε να πιάσουν όλους τους δράστες των επιθέσεων.
Σημειώνεται ότι την Κυριακή συνελήφθησαν στο Βέλγιο συνολικά επτά άτομα τα οποία συνδέονται με τις επιθέσεις στο Παρίσι, δύο εκ των οποίων είναι γάλλοι υπήκοοι.
Σύμφωνα με τις αρχές, τουλάχιστον τρεις από τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι εκτιμάται ότι είναι γάλλοι υπήκοοι, σύμφωνα με τις αρχές Γαλλίας και Βελγίου, με τους βέλγους εισαγγελείς να σημειώνουν ότι δύο εξ αυτών είχαν διαμείνει στο Βέλγιο και ότι δύο από τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις είχαν ενοικιαστεί στο Βέλγιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης