Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης προς το γαλλικό λαό σε Ιρλανδία και Δανία - Είμαστε όλοι Γάλλοι

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης προς το γαλλικό λαό σε Ιρλανδία και Δανία - Είμαστε όλοι Γάλλοι
Οι διαδηλωτές έψαλαν το γαλλικό εθνικό ύμνο και δήλωσαν την αλληλεγγύη τους 
Συγκέντρωση, συμπαράστασης στα θύματα του μακελειού στο Παρίσι έκαναν περισσότεροι από 6.000 ιρλανδοί που συγκεντρώθηκαν απόψε στο κέντρο του Δουβλίνου και έψαλαν τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Γάλλους πολίτες.
Οι διαδηλωτές διέσχισαν το κέντρο της ιρλανδικής πρωτεύουσας και κατέληξαν έξω από το κοινοβούλιο.
Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η πρεσβεία της Γαλλίας στην Ιρλανδία, οι διαδηλωτές κρατούν γαλλικές σημαίες και πλακάτ με το σύνθημα «Είμαι Γάλλος» ενώ ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται και ένας ιρλανδός πολίτης.
«Ήταν μια πράξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης των Ιρλανδών στα μέλη της γαλλικής κοινότητας στη χώρα», τόνισε ένας εκπρόσωπος της πρεσβείας.
Παρόμοιες συγκεντρώσεις συμπαράστασης πραγματοποιήθηκαν στην Κοπεγχάγη της Δανίας, όπου περίπου 500 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μέλη της βασιλικής οικογένειας,  συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία της Γαλλίας όπου όλη την ημέρα οι περαστικοί άναβαν κεριά και άφηναν λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων.
«Είμαι πολύ συγκινημένος από τη συμμετοχή των Δανών και ευχαριστώ τους συμπατριώτες μου, τους συμπολίτες μου, που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στη Γαλλία», είπε ο πρίγκιπας Henrik, σύζυγος της βασίλισσας, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Γαλλία.
Την πρεσβεία επισκέφθηκαν νωρίτερα και ο γιος του, ο πρίγκιπας Joahim, η σύζυγός του πριγκίπισσα Mari και τα παιδιά τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης