Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμιο σοκ από το μακελειό στο Παρίσι με 129 νεκρούς - Ο εγκέφαλος της επίθεσης βρισκόταν στην Αθήνα τον Ιανουάριο!

Παγκόσμιο σοκ από το μακελειό στο Παρίσι με 129 νεκρούς - Ο εγκέφαλος της επίθεσης βρισκόταν στην Αθήνα τον Ιανουάριο!
Νέες δραματικές στιγμές στο Παρίσι - Τρομοκρατικό χτύπημα με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες
(upd28) Σοκ και χάος, οργή και οδύνη έχουν προκαλέσει παγκοσμίως τα 7 τρομοκρατικά χτυπήματα που σημειώθηκαν στο Παρίσι της Γαλλίας αργά το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου προς 14 Νοεμβρίου του 2015,  με τουλάχιστον 129 νεκρούς και 352 τραυματίες οι 96 εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση.
Η Γαλλία βρίσκεται ακόμη σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης ενώ η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί τις δραματικές εξελίξεις σοκαρισμένη.
Την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση ανέλαβαν οι ισλαμιστές του Ισλαμικού Κράτους με επίσημη ανακοίνωση τους, ενώ απειλούν Λονδίνο και Ρώμη και τονίζουν ότι η 14η Νοεμβρίου θα μείνει στην ιστορία όπως και η 11η Σεπτεμβρίου.
Οι γαλλικές αρχές προχώρησαν στην ταυτοποίηση του «εγκεφάλου» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσιαναφέροντας πως πρόκειται για τον 27χρονο Βέλγο, Abdelhamid Abaaoud, μαχητή του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
Σύμφωνα με πληροφορίες τον Ιανουάριο του 2015 βρισκόταν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Παγκράτι, καθώς εντοπίστηκε σήμα από το κινητό του!
Εν τω μεταξύ, σύγχυση επικρατεί σχετικά με τις πληροφορίες για τη σύλληψη του Salah Abdeslam στις Βρυξέλλες, που φέρεται ως ένας εκ των δραστών των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.
Οι γαλλικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του.

Σοκ από τις νέες απειλές του ISIS - «Όποιος βοήθησε τη Γαλλία στα αντίποινα θα έχει τη μοίρα της»

«Όποιος βοήθησε τη Γαλλία στα αντίποινα θα έχει τη μοίρα της».
Αυτό είναι το μήνυμα στο νέο βίντεο του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), το οποίο δόθηκε πριν από λίγο στη δημοσιότητα με αφορμή τις αεροπορικές επιδρομές της Γαλλίας σε στόχους τρομοκρατών στη Συρία.
Σύμφωνα με τις πρώτες αντιδράσεις το μήνυμα στρέφεται κυρίως κατά των ΗΠΑ, οι οποίες βοήθησαν τη Γαλλία.
Υπενθυμίζεται ότι από νωρίς το βράδυ της Κυριακής έχει ξεκινήσει μία μεγάλη επιχείρηση της γαλλικής αεροπορίας, που δραστηριοποιείται ήδη στη Συρία, η οποία, ενισχυμένη από το Σάββατο με άλλα δέκα μαχητικά, βομβαρδίζει ανελέητα θέσεις των τζιχαντιστών στην πόλη Ράκα, που αποτελεί το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους.
Οι μέχρι στιγμής επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα τη ρίψη τουλάχιστον 20 βομβών και την επίθεση σε 30 επιλεγμένους στόχους υψηλής σημασίας μέσα και στα περίχωρα της πόλης.
Η επίθεση έγινε με την συνεργασία των ΗΠΑ και αφετηρία ήταν τα αεροδρόμια της Ιορδανίας και των Αραβικών Εμιράτων όπου εδρεύουν τα γαλλικά αεροπλάνα.

Valls (πρωθυπουργός Γαλλίας): Γνωρίζαμε ότι σχεδιάζονταν χτυπήματα - Αναμένονται και νέες επιθέσεις όχι μόνο στη Γαλλία αλλά σε όλη την Ευρώπη

Εν τω μεταξύ, το σκηνικό αβεβαιότητας για την επόμενη ημέρα επιτείνουν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Γαλλίας, Manuel Valls, ο οποίος υποστήριξε ότι ετοιμάζονται και άλλες επιθέσεις όχι μόνο στη Γαλλία αλλά και σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Valls τόνισε ότι η γαλλική κυβέρνηση γνώριζε ότι σχεδιάζονταν επιθέσεις ενώ εκτίμησε ότι είναι πολύ πιθανό οι επιθέσεις στο Παρίσι να σχεδιάστηκαν στο Βέλγιο.
Παράλληλα ο Valls επιβεβαίωσε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξε σειρά αστυνομικών ερευνών σε σπίτια ύποπτων Ισλαμιστών σε τουλάχιστον τέσσερις πόλεις της Γαλλίας και ότι έγιναν συλλήψεις.
Εν τω μεταξύ από νωρίς χθες το βράδυ, η γαλλική αεροπορία πραγματοποίησε μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση κατά θέσεων των τζιχαντιστών στην πόλη Ράκα, η οποία θεωρείται και το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους.
Όπως έγινε γνωστό, από τις επιθέσεις αυτές επλήγησαν 30 στόχοι υψηλής σημασίας τόσο στη Ράκα όσο και στα περίχωρα της.
Οι επιθέσεις της γαλλικής αεροπορίας αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Ταυτοποιήθηκε ο «εγκέφαλος» του μακελειού στο Παρίσι – Θεωρείται από τους πιο δραστήριους δήμιους του Ισλαμικού Κράτους

Στην ταυτοποίηση του «εγκεφάλου» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι προχώρησαν σήμερα οι γαλλικές Αρχές αναφέροντας πως πρόκειται για τον 27χρονο Βέλγο, Abdelhamid Abaaoud.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού, ο Abdelhamid Abaaoud ήταν αυτός που οργάνωσε το «χτύπημα» στο Παρίσι.
Ο Abdelhamid Abaaoud, όπως μεταδίδουν γαλλικά και βέλγικα ΜΜΕ, είναι 27 ετών, κάτοικος της συνοικίας Molenbeek των Βρυξελλών, όπου και έγινε σειρά συλλήψεων το περασμένο Σάββατο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Der Standaard, ο Abdelhamid Abaaoud συνδέεται και με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που ματαιώθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο στο Βερβιέ του Βελγίου.
Τότε, είχε παρουσιασθεί ως εγκέφαλος και χρηματοδότης των σχεδιαζόμενων αυτών επιθέσεων.
Αναφέρεται μάλιστα πως το κινητό του είχε εντοπισθεί τότε στην Ελλάδα.
Βάσει των δημοσιευμάτων ο Abdelhamid Abaaoud, αν και βρίσκεται σήμερα στη Συρία και θεωρείται από τους πιο «δραστήριους δήμιους» του Ισλαμικού Κράτους, βρισκόταν σε ευθεία επικοινωνία με έναν από τους τρομοκράτες της σφαγής στο Παρίσι, που κατοικούσε στην ίδια συνοικία των Βρυξελλών.
Σημειώνεται πως ο Abdelhamid Abaaoud είχε καταδικαστεί τον Ιούλιο, μετά την αναχώρησή του για τη Συρία, ερήμην, σε 20 χρόνια κάθειρξης από δικαστήριο των Βρυξελλών σε υπόθεση δικτύων στρατολόγησης βέλγων τζιχαντιστών με προορισμό τη Συρία.

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών

Στο μεταξύ, στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στα χνάρια των ακραίων ισλαμιστών που έδρασαν στο Παρίσι σκορπώντας το θάνατο σε 129 ανθρώπους αναζητούν οι γαλλικές αρχές μετά την ταυτοποίηση του ενός τουλάχιστον δράστη.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, πρόκειται για τον 29χρονο γάλλο υπήκοο Omar Ismail Mostefai, Αλγερινής καταγωγής, που γεννήθηκε στα περίχωρα του Παρισιού και πέρασε πιθανότατα μερικούς μήνες στη Συρία το 2013 και το 2014.
Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, έχουν ήδη συλληφθεί και ανακρίνονται 7 από τα μέλη της οικογένειας του, ανάμεσά τους ο πατέρας και ο αδερφός του.
Η ανείπωτη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι φαίνεται ότι δίνει μια «αναγκαστική» ώθηση στις διαπραγμάτευσης για την επίλυση του Συριακού ζητήματος που πραγματοποιείται στη Βιέννη ανάμεσα σε 17 κράτη, οι οποίοι καλούνται να προσπεράσουν τις διαφορές τους και να καταλήξουν στο τέλος του εμφύλιου πολέμου και να υιοθετήσουν ένα χρονοδιάγραμμα που θα οδηγήσει στην εκλογή μιας νέας κυβέρνησης έως το 2017.
Παράλληλα οι γαλλικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Salah Abdeslam, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι ο όγδοος δράστης και ένας από τα τρία αδέλφια που εμπλέκονται στις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι.
Όπως μετέδωσε ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός BFM TV ο Salah Abdeslam, γαλλικής εθνικότητας που γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 1989 στις Βρυξέλλες, παραμένει ασύλληπτος.
Σύμφωνα με τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό η αστυνομία σταμάτησε, το βράδυ του Σαββάτου, τον Salah Abdeslam μαζί με δύο ακόμα άτομα στα σύνορα με το Βέλγιο αλλά τον άφησαν να φύγει διότι το όνομα του δεν βρισκόταν σε καμία λίστα καταζητούμενων
Σε βάρος του Salah Abdeslam έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.


Οι ηγέτες των G20 θα μπλοκάρουν τη χρηματοδότηση των τρομοκρατών 

Στην Σύνοδο των G20 που πραγματοποιείται σήμερα στην Τουρκία οι ηγέτες των αναπτυγμένων και αναδυόμενων οικονομιών του πλανήτη ανακοίνωσαν ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για μπλοκάρουν η χρηματοδότηση προς κάθε τρομοκρατική ομάδα, όπως υπογραμμίζει ανώτατος αξιωματούχος στο Blooomberg.

Ωστόσο, στη Γαλλία αυξάνονται οι ανησυχίες για το γεγονός ότι γάλλοι, μουσουλμάνοι πολίτες, που ανήκουν στη μεγαλύτερη μουσουλμανική κοινότητα στην Ευρώπη, έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στις επιθέσεις που έχει δεχθεί η Γαλλία καθώς τον Ιανουάριο η επίθεση στο Charlie Hebdo έγινε από γάλλους υπηκόους.
Οι έρευνες των αρχών έχουν επεκταθεί και στο γειτονικό Βέλγιο όπου οι βελγική αστυνομία συνέλαβε δεκάδες άτομα σε προάστιο των Βρυξελλών που φέρονται να συνδέονται με την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.
Σύμφωνα με το Διεθνές Κέντρο Μελέτης των ακραίων ριζοσπαστικών ομάδων στην Ευρώπη, με έδρα το Λονδίνο, αναφέρει ότι στο Βέλγιο ζει το μεγαλύτερο ποσοστό ευρωπαίων μουσουλμάνων που πολέμησαν στη Συρία και το Ιράκ από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Είναι πράξη πολέμου οι επιθέσεις, τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος F. Hollande.

Οι 7 τρομοκράτες όπως επίσημα ανακοίνωσε η αστυνομία είναι νεκροί ενώ τρεις τρομοκράτες ανατινάχθηκαν καθώς είχαν πάνω τους εκρηκτικά.
Μάλιστα, πιθανολογείται ότι μεταξύ των δραστών της επίθεσης στην αίθουσα συναυλιών του Bataclan ήταν και ένας Γάλλος πολίτης, το πτώμα του οποίου αναγνωρίσθηκε.
Ωστόσο εκφράζεται ο φόβος ότι ίσως υπάρχουν συνεργοί.

Embedded image permalink

Τόσκας: Πέρασε απο τη Λέρο στις 3/10 ο ένας από τους δράστες 

Στο μεταξύ, πριν απο λίγο επιβεβαιώθηκε επίσημα απο τον αναπληρωτή υπουργό προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα οτι δύο απο τους δράστες του μακελειού στο Παρίσι, πέρασαν απο τη Λέρο ώς σύροι πρόσφυγες. Ο ένας απο αυτούς ταυτοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου του 2015 όπου και καταγράφηκαν τα στοιχεία του.
Για το λόγο αυτο, οι γαλλικές αρχές ζήτησαν πληροφορίες από τις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών και την αστυνομία για την ταυτότητα δύο ή περισσοτέρων υπόπτων στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.
Όπως έγινε γνωστό από πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι ελληνικές αρχές είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες άλλων ξένων χωρών, σε επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών και ήδη έχουν αναλάβει δράση σε ότι αφορά άτομα που ενδεχομένως να έχουν σχέσεις με τζιχαντιστές.
Ταυτόχρονα έχουν δοθεί εντολές να ενταθεί η επιτήρηση χώρων και ατόμων στην Ελλάδα, ενώ για όλες τις ενέργειες ενημερώνεται συνεχώς ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, από τον αρχηγό της Αστυνομίας, αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη και τον διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη.
Όπως ανέφερε στέλεχος του υπουργείου, αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι που να προκαλεί ανησυχία για κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος στην Ελλάδα, αλλά οι αρχές είναι σε στενή επαφή με τις άλλες χώρες και είναι σε επαγρύπνηση για κάθε ενδεχόμενο.

BBC: Ερευνες για υπόπτους στις Βρυξέλλες 

Την ίδια ώρα το BBC αναφέρει ότι οι Βελγικές αρχές συνέλαβαν δεκάδες υπόπτους για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, σε προάστιο των Βρυξελλών.
Νωρίτερα, το Reuters και η Βελγική δημόσια τηλεόραση RTBF, ανέφεραν οτι η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης καθώς υπάρχουν ππληροφορίες οτι ύποπτοι έχουν εντοπιστέι σε συγκεκριμένες συνοικίες των Βρυξελλών.
Ανώνυμη πηγή διευκρινίζει ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη κι άλλες έρευνες της αστυνομίας που συνδέονται με τις χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Bataclan η εκατόμβη θυμάτων

Στο συνεδρικό κέντρο Bataclan όπου υπήρχε μουσική εκδήλωση οι εικόνες δεν έχουν προηγούμενο καθώς εντοπίστηκαν οι περισσότεροι νεκροί... 
Επικράτησαν σκηνές σοκ και χάους ενώ ο στρατός ήδη βρίσκεται στο κέντρο του Παρισίου καθώς οι εξελίξεις είναι δραματικές, οδηγώντας την Γαλλική κυβέρνηση να κλείσει τα σύνορα....στο πλαίσιο των συνθηκών έκτακτης ανάγκης.
Ταυτόχρονα για λόγους προστασίας και το Βέλγιο έκλεισε τα σύνορα της για να αποτρέψει έξαρση τρομοκρατικών επιθέσεων.

Embedded image permalink

Σε συναγερμό βρίσκονται οι γαλλικές δυνάμεις με τον πρόεδρο Hollande και την κυβέρνηση συνεδρίασαν εκτάκτως στο Υπουργείο Εσωτερικών αποτιμώντας τις δραματικές εξελίξεις κηρύσσοντας την Γαλλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Στην αίθουσα συναυλιών Bataclan, όπου ακούστηκαν πέντε εκρήξεις υπήρξαν οι περισσότεροι νεκροί πάνω από 115.
Συγκεκριμένα σημειώθηκαν αλλεπάλληλες εκρήξεις, που πιθανώς προκλήθηκαν από χειροβομβίδες, δύο από τις οποίες σημειώθηκαν κοντά στο γήπεδο Stade de France, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας Γαλλίας - Γερμανίας, παρουσία του προέδρου Francois Hollande, τον οποίο η αστυνομία απομάκρυνε αμέσως προκειμένου να τον προστατεύσει.
Μία τρίτη έκρηξη έπληξε γαλλικό εστιατόριο, ενώ ταυτόχρονα, αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για 5 ή 6 ελεύθερους σκοπευτές που πυροβολούν αδιακρίτως.
Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για εκρήξεις σε ένα μπάρ κοντά σε ένα γήπεδο και πυροβολισμούς σε ένα εστιατόριο.
Οι αστυνομικοί στη Γαλλία ανέφεραν ότι σημειώθηκε μια ισχυρή έκρηξη σε ένα μπαρ κοντά σε ένα γήπεδο του Παρισιού και ανταλλαγή πυροβολισμών σε ένα εστιατόριο στο Παρίσι.
Ένας από τους αξιωματούχους της αστυνομίας είπε ότι σημειώθηκε άλλη έκρηξη κοντά στο Stade de France βόρεια του Παρισιού.
Δεν είναι ακόμη σαφές εάν τα γεγονότα συνδέονται μεταξύ τους.
Μάλιστα στο στάδιο βρισκόταν ο F. Hollande ο οποίος φυγαδεύτηκε για λόγους ασφαλείας.
«Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από τα γεγονότα στο Παρίσι.
Είμαστε όλοι στο πλευρό της Γαλλίας» δήλωσε ο J. C. Juncker.
«Φαίνεται ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.
Ίσως η χειρότερη που έχει συμβεί ποτέ στο Παρίσι» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παρισιού Patrick Klugman.
«Είμαι σοκαρισμένος από τα γεγονότα στο Παρίσι σήμερα.
Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τους Γάλλους.
Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας David Cameron.
«Σοκαριστικές εξελίξεις στο Παρίσι.
Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα, τις οικογένειες και τους αγαπημένους τους» τόνισε η Kristalina Georgieva, αντιπρόεδρος της Κομισιόν.
«Τρομερή είδηση μας ήρθε από το Παρίσι - Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων, δεδομένη η υποστήριξή μας στις αρχές», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Martin Schulz.
«Παρακολουθώ σοκαρισμένος τις επιθέσεις στο Παρίσι.
Πλήρης η αλληλεγγύη και η συμπάθειά μου προς τις γαλλικές αρχές και τους πολίτες» είπε από πλευράς του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk.
«Είμαστε τρομοκρατημένοι από αυτό που συμβαίνει απόψε στο Παρίσι.
Οι σκέψεις μου είναι με όλους τους Γάλλους» επεσήμανε ο Frans Timmermans, αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Ανέλαβε την ευθύνη των επιθέσεων ο ISIS


Την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Παρίσι αναλάμβάνει με επίσημη ανακοίνωση του το Ισλαμικό Κράτος.
Όπως έγινε γνωστό κατά την διάρκεια της επίθεσης ακούγονταν ισλαμικά τραγούδια αλλά και συνθήματα εναντίον της Γαλλίας για την εμπλοκή της στη Συρία, ενώ εκτιμάται ότι οι τρομοκράτες είχαν προετοιμάσει καλά τις επιθέσεις.
Όσον αφορά το μέτωπο της επίθεσης σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό. Πάνω από 200 οι τραυματίες εκ των οποίων τουλάχιστον 99, πλέον, σύμφωνα με το Reuters, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, με φόβους για αύξηση της μακάβριας λίστας.
Όπως αναφέρουν οι τζιχαντιστές στο κείμενό τους «οι επιθέσεις έγιναν στο όνομα του Αλλάχ από στρατιώτες του Χαλιφάτου που έδωσαν την απάντησή τους σε όλους όσοι κατέστρεψαν τα σπίτια τους, τις ιδιοκτησίες τους».
Στη δήλωση τους που κυκλοφόρησε στα Γαλλικά υποστηρίζουν ότι παρακολούθησαν επισταμένως τις τοποθεσίες της επίθεσης που πραγματοποιήθηκαν από μαχητές ζωσμένους με εκρηκτικά και με πολυβόλα στα χέρια.
«Οι επιθέσεις στο Παρίσι σχεδιάστηκαν με τέτοιο τρόπο για να δείξουν ότι η Γαλλία είναι από τους πρώτους μας στόχους όσο συνεχίζει την ίδια πολιτική» συμπληρώνεται στο ίδιο κείμενο.


Γάλλος εξτρεμιστής ο ένας από τους βομβιστές της επίθεσης - Είχε συριακό διαβατήριο

Ένας Γάλλος εξτρεμιστής, γνωστός στις γαλλική αστυνομία, φέρεται να είναι ο πρώτος από τους τρομοκράτες που ταυτοποιήθηκε από τις γαλλικές αρχές λίγες ώρες μετά την πολλαπλή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.
Πρόκειται έναν άνδρα από το παρισινό προάστιο Κορκουρόν στο διαμέρισμα της Εσόν.
Παράλληλα στη σορό ενός εκ των τρομοκρατών που αιματοκύλησαν το Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής φέρεται να βρέθηκε ένα συριακό διαβατήριο, σύμφωνα με το Associated Press, και ένα αιγυπτιακό διαβατήριο σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Liberation.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες σύμφωνα με τα στοιχεία του διαβατηρίου ο άνδρας αυτός είχε γεννηθεί το 1990.
Να σημειωθεί ότι τουλάχιστον 127 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο πρωτοφανές μπαράζ τρομοκρατικών σφαγών που συγκλόνισε τη γαλλική πρωτεύουσα το βράδυ της Παρασκευής.
Πρόκειται για μια από τις χειρότερες αιματοχυσίες σε Δυτική πόλη μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 και για το πλέον πολύνεκρο περιστατικό σε ευρωπαϊκό έδαφος μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στη Μαδρίτη τον Μάρτιο του 2004.
Τριακόσιοι τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του Παρισιού, εκ των οποίων οι 80 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

F. Hollande: Πράξεις πολέμου οι επιθέσεις - Τριήμερο πένθος στην χώρα


Oι επίθεσεις πραγματοποιήθηκαν από τους τζιχαντιστές σε συνεργασία με πρόσωπα από το εσωτερικό της χώρας και έναντία στις αξίες της Γαλλίας.
Αυτό ανέφερε σε διάγγελμα του ο Γάλλος Πρόεδρος F. Ηollande, για τις επιθέσεις που συγκλόνισαν τον κόσμο.
«Θα τους χτυπήσουμε ανελέητα στο σπίτι τους και σε άλλες περιοχές», συμπλήρωσε.
"H Γαλλία θα παραμείνει ενωμένη".
Ο F. Hollande κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στη Γαλλία.

Τσίπρας: Παρακολουθούμε συγκλονισμένοι τις επιθέσεις στο Παρίσι - Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στηρίζουμε τον γαλλικό λαό
«Παρακολουθούμε συγκλονισμένοι» τις επιθέσεις στο Παρίσι δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και διαβεβαίωσε ότι «σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές στηρίζουμε τον γαλλικό λαό».
Πιο συγκεκριμένα, το ακριβές μήνυμα του Πρωθυπουργού αναφέρει:
«Παρακολουθούμε συγκλονισμένοι.
Βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.
Σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές στηρίζουμε το γαλλικό λαό».

Hollande: H Γαλλία κλείνει τα σύνορά της - Έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στους δρόμους του Παρισιού
«H Γαλλία κλείνει τα σύνορά της.
Έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στους δρόμους του Παρισιού» είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας Francois Hollande σε μήνυμά του προς τον γαλλικό λαό αλλά και ολόκληρη την υφήλιο που παραμένει συγκλονισμένη από τα αιματηρά επεισόδια που προκάλεσαν οι τρομοκράτες.
« Με τις οικογένειες των θυμάτων οι σκέψεις μου.
Ποιοι είναι αυτοί οι τρομοκράτες;
Γιατί να έχουμε φόβο;
Η πιο σημαντική απόφαση που χρειάστηκε να πάρω είναι να κλείσω τα σύνορα» είπε ο γάλλος πρόεδρος.
Ο Hollande προχώρησε παράλληλα στη δέσμευση ότι «θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα γίνει ποτέ ξανά τέτοια τρομοκρατική επίθεση.
Θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας να εξουδετερώσουμε τους τρομοκράτες».
«Ζητώ να έχετε εμπιστοσύνη στις αστυνομικές δυνάμεις.
Ζήτω η δημοκρατία, ζήτω η Γαλλία» κατέληξε ο γάλλος πρόεδρος.

Μerkel: Η επίθεση στην ελευθερία δεν αφορά μόνο το Παρίσι

Την συμπαράστασή της στον γαλλικό λαό και την αποφασιστικότητα της γερμανικής κυβέρνησης για από κοινού αντιμετώπιση της τρομοκρατίας τόνισε η Καγκελάριος της Γερμανίας Αngela Merkel με διάγγελμά της.
«Να είστε σίγουροι: Η Γερμανία συμπάσχει μαζί σας, στην οδύνη και στο πένθος σας», δήλωσε η κυρία Μέρκελ και πρόσθεσε ότι «αυτή η επίθεση στην ελευθερία δεν αφορά μόνο το Παρίσι, αλλά όλους μας και για αυτό θα δώσουμε όλοι μαζί την απάντηση».
Έκανε δε λόγο για απάντηση πρώτα των δυνάμεων ασφαλείας, στην καταδίωξη των υπευθύνων, αλλά κατόπιν για απάντηση της ευρωπαϊκής κοινωνίας, που «πρέπει να συνεχίσει να ζει την ελευθερία και τις αξίες της με αυτοπεποίθηση».
Επισήμανε ακόμη ότι εντός της ημέρας θα έχει συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να εξεταστεί η εξέλιξη της κατάστασης και τα περαιτέρω βήματα.
«Πίσω μας βρίσκεται μια από τις πιο τρομακτικές νύχτες που έζησε η Ευρώπη εδώ και πολύ καιρό.
Οι άνθρωποι στο Παρίσι πρέπει να περνούν έναν εφιάλτη βίας, τρομοκρατίας και φόβου. Θα ήθελα σε αυτούς και σε όλους τους Γάλλους σήμερα και από εδώ να πω ιδιαίτερα: Εμείς, οι Γερμανοί φίλοι, σας αισθανόμαστε τόσο κοντά. Θρηνούμε μαζί σας. Θα δώσουμε από κοινού με σας τον αγώνα εναντίον εκείνων που σας προξένησαν κάτι τόσο αδιανόητο. Η σκέψη μου βρίσκεται με τους περισσότερους από 120 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους και τις οικογένειες και τους συγγενείς τους.
Να είστε σίγουροι:
Η Γερμανία συμπάσχει μαζί σας, στην οδύνη και στο πένθος σας. Σκέφτομαι και τους πολλούς τραυματίες, εύχομαι να αναρρώσουν - σωματικά και ψυχικά. Οι άνθρωποι για τους οποίους θρηνούμε, δολοφονήθηκαν σε καφέ, σε εστιατόριο, σε συναυλιακό χώρο ή στον ανοιχτό δρόμο.
Ήθελαν να ζήσουν την ζωή ελεύθερων ανθρώπων σε μια πόλη που γιορτάζει τη ζωή. Και συνάντησαν δολοφόνους, οι οποίοι μισούν ακριβώς αυτή τη ζωή ελευθερίας. Αυτή η επίθεση στην ελευθερία δεν αφορά μόνο το Παρίσι, αλλά όλους μας. Και για αυτό θα δώσουμε όλοι μαζί την απάντηση.
Πρώτα έρχεται η απάντηση των δυνάμεων ασφαλείας.
Η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται για αυτό σε στενή επαφή με την γαλλική κυβέρνηση και έχει προσφέρει κάθε είδους στήριξη.
Θα κάνουμε το παν ώστε να βοηθήσουμε στην καταδίωξη των δραστών και εκείνων που βρίσκονται πίσω από αυτούς και μαζί θα δώσουμε την μάχη εναντίον αυτών των τρομοκρατών. Σήμερα θα συναντηθώ με τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να συζητήσουμε την περαιτέρω εξέλιξη της κατάστασης στην Γαλλία και όλα τα συναφή θέματα. Και μετά θα δώσουμε και ως πολίτες μια ξεκάθαρη απάντηση:
Ζούμε από την ανθρωπιά, την αγάπη προς τον πλησίον, από την χαρά στην κοινότητα.
Πιστεύουμε στο δικαίωμα του καθενός να αναζητήσει την τύχη του και να την ζήσει, στον σεβασμό προς τον άλλο και στην ανοχή. Γνωρίζουμε ότι η δική μας ελεύθερη ζωή είναι πιο δυνατή από κάθε τρομοκρατία.
Ας δώσουμε την απάντηση στους τρομοκράτες με το να ζούμε τις δικές μας αξίες με αυτοπεποίθηση. Και με το να ενισχύουμε αυτές τις αξίες για ολόκληρη την Ευρώπη. Τώρα περισσότερο παρά ποτέ», δήλωσε η Angela Merkel.

Obama (ΗΠΑ): Το τρομοκρατικό χτύπημα στην Γαλλία είναι χτύπημα κατά της ανθρωπότητας
«Το τρομοκρατικό χτύπημα στην Γαλλία είναι χτύπημα κατά της ανθρωπότητας» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama, ο οποίος δήλωσε συγκλονισμένος αλλά και αποφασισμένος να δοθεί οριστικό τέλος στη μάστιγα της τρομοκρατίας.
«Οι επιθέσεις στο Παρίσι αποτελούν εξωφρενική προσπάθεια να τρομοκρατήθουν τους πολίτες» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
«Οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό της Γαλλία στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού.
Οι ΗΠΑ είναι σε ετοιμότητα να βοηθήσουν τη Γαλλία» επεσήμανε ο αμερικανός πρόεδρος χαρακτηρίζοντας προκλητική απόπειρα να τρομοκρατήσουν τον κόσμο τις δραματικές εξελίξεις στο Παρίσι.
Παράλληλα ο Obama εξήγησε ότι «δεν έχω επικοινωνήσει ακόμα με τον Hollande» διότι είναι ακόμη σπαρακτική η κατάσταση».
«Δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσουν.
Θα τους φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης» δεσμεύτηκε καταλήγοντας ο Barack Obama.

Renzi: Αλληλέγγυοι στους γάλλους αδελφούς μας, ενάντια στην τρομερή επίθεση κατά του Παρισιού και της Ευρώπης
«Μαζί με τους Γάλλους αδελφούς μας, ενάντια στην τρομερή επίθεση κατά του Παρισιού και της Ευρώπης», έγραψε ο ιταλός πρωθυπουργός Matteo Renzi στο Facebook, στον απόηχο των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.
Ο ιταλός υπουργός εσωτερικών, Angelino Alfano, αποφάσισε την άμεση ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε δεκάδες ευαίσθητες τοποθεσίες-πιθανούς στόχους επιθέσεων, ειδικά στην γαλλική πρεσβεία και τα προξενεία στις πόλεις της Ρώμης, του Μιλάνου και της Νάπολης.
Ο ιταλός πρωθυπουργός πρόκειται να προεδρεύσει, αύριο νωρίς το πρωί, σε έκτακτη σύσκεψη με τον υπουργό εσωτερικών και στενών συνεργατών, για την αξιολόγηση της κατάστασης.
Υπενθυμίζεται ότι τον ερχόμενο Δεκέμβριο πρόκειται να κηρυχθεί από τον πάπα Φραγκίσκο η έναρξη του Αγίου Έτους των Καθολικών, στον ναό του Αγίου Πέτρου.
Υπό το φως των τραγικών εξελίξεων στην Γαλλία, αναμένεται να ληφθούν εξαιρετικά υψηλά μέτρα ασφαλείας, από την στιγμή που το Βατικανό θεωρείται εδώ και καιρό ένας από τους κύριους στόχους των ισλαμιστών τρομοκρατών.

Erdogan (Tουρκία): Ο στόχος των επιθέσεων είναι η ανθρωπότητα ολόκληρη

Τα πιο «πιο βαθιά του συλλυπητήρια» στη Γαλλία εξέφρασε ο πρόεδρος της Τουρκίας R. Erdogan εξέφρασε τα «πιο βαθιά του συλλυπητήρια» στη Γαλλία χθες Παρασκευή και κάλεσε να υπάρξει «συναίνεση της διεθνούς κοινότητας» στον αγώνα «εναντίον της τρομοκρατίας».
«Ο στόχος των ειδεχθών επιθέσεων στο Παρίσι είναι η ανθρωπότητα ολόκληρη.
Η Τουρκία καταδικάζει σθεναρά αυτές τις επιθέσεις», έγραψε από την πλευρά του ο Τούρκος πρωθυπουργός Αhmet Davutoglou στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
«Καθώς η χώρα μας γνωρίζει πολύ καλά τις συνέπειες της τρομοκρατίας, αντιλαμβανόμαστε πλήρως την οδύνη που βιώνει η Γαλλία τώρα», είπε ο Erdogan σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν απευθείας τηλεοπτικά.
Ο Erdogan θα είναι ο οικοδεσπότης της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) πιο ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών στην Αντάλια (Αττάλεια, νότια Τουρκία).
Η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ο F. Hollande ακύρωσε το ταξίδι του στην Τουρκία, όπου θα λάμβανε μέρος σε αυτή τη σύνοδο. Θα εκπροσωπηθεί από δύο Γάλλους υπουργούς.
Τους τελευταίους μήνες η Τουρκία έχει πληγεί από πολλές επιθέσεις που αποδόθηκαν στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), με σημαντικότερη αυτή που διαπράχθηκε στην Άγκυρα την 10η Οκτωβρίου: ήταν η πιο πολύνεκρη τρομοκρατική ενέργεια στην ιστορία της τουρκικής δημοκρατίας, με 102 νεκρούς και πάνω από 500 τραυματίες.
«Λέγαμε πάντα ότι απαιτείται να έχουμε συναίνεση της διεθνούς κοινότητας εναντίον της τρομοκρατίας», συνέχισε ο ισλαμοσυντηρητικός πρόεδρος της Τουρκίας. «Διεξαγάγαμε πάντα αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας με αποφασιστικότητα και συνεχίζουμε να τον διεξάγουμε», πρόσθεσε.
Η Τουρκία εξαπέλυσε το καλοκαίρι έναν διμέτωπο «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», στοχοθετώντας το ΙΚ στη Συρία, αλλά επίσης?κυρίως?τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), μιας οργάνωσης που διεξάγει ένοπλο αγώνα εναντίον των τουρκικών δυνάμεων από το 1984.
Η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και η κατάσταση στη Συρία αναμένεται να συζητηθούν την Κυριακή από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των 20 πλουσιότερων κρατών του πλανήτη, μεταξύ των οποίων θα είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barak Obama αλλά και ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin.

B. Assad: Η γαλλική πολιτική είναι υπεύθυνη για την επέκταση της τρομοκρατίας

Η γαλλική πολιτική στη Μέση Ανατολή συνέβαλε "στην επέκταση της τρομοκρατίας", υποστήριξε σήμερα ο Σύρος πρόεδρος Β. Αssad, αντιδρώντας στις επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 128 ανθρώπους στο Παρίσι και την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
"Οι εσφαλμένες πολιτικές, που υιοθετήθηκαν από τις δυτικές χώρες, ιδιαίτερα από τη Γαλλία, στην περιοχή, συνέβαλαν στην επέκταση της τρομοκρατίας", δήλωσε ο Assad τον οποίο επικαλείται το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.
Σύμφωνα με το SANA, ο πρόεδρος Assad έκανε αυτή τη δήλωση υποδεχόμενος μια γαλλική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον βουλευτή Τιερί Μαριανί (των αντιπολιτευόμενων Ρεπουμπλικάνων).
"Οι τρομοκρατικές επιθέσεις που είχαν στόχο τη γαλλική πρωτεύουσα δεν μπορούν να αποσυνδεθούν απ' αυτό που συμβαίνει τελευταία στη Βηρυτό ούτε απ' αυτό που συμβαίνει εδώ και πέντε χρόνια στη Συρία", δήλωσε ο Assad αναφερόμενος στην επίθεση του Ισλαμικού Κράτους η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη νότια Βηρυτό που ελέγχεται από τη σιιτική Χεζμπολάχ και στοίχισε τη ζωή σε 44 ανθρώπους.

Παυλόπουλος (ΠτΔ) σε Hollande: Να διαβιβάσεις τα συλληπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε απόψε στον Πρόεδρο της Γαλλίας Francoiw Hollande την αμέριστη συμπαράστασή του για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι.
Ο κ. Παυλόπουλος τον παρακάλεσε να διαβιβάσει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Διεθνής κατακραυγή για τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Άμεση ήταν η αντίδραση πολιτικών ηγετών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι καταδίκασαν απερίφραστα την τρομοκρατία και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο γαλλικό λαό. Συγκλονισμένη εμφανίστηκε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου η γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel.
Σε επιφυλακή και η Γερμανία. Συγκαλεί η Angela Merkel, έκτακτο, μίνι υπουργικό συμβούλιο
«Εμείς, οι Γερμανοί φίλοι σας, είμαστε στο πλευρά σας. Συμπάσχουμε μαζί σας», είπε η γερμανίδα καγκελάριος, υπογραμμίζοντας ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις είχαν ως στόχο να πλήξουν την ελευθερία που απολαμβάνουν οι πολίτες στη δυτική Ευρώπη.
«Ο δικός μας ελεύθερος τρόπος ζωής είναι πιο ισχυρός από την τρομοκρατία», είπε η καγκελάριος τονίζοντας ότι όλοι από κοινού να πρέπει να αγωνιστούν κατά της τρομοκρατίας.
Όπως ανακοίνωσε, σήμερα το μεσημέρι θα συγκληθεί στην καγκελαρία έκτακτο, μίνι υπουργικό συμβουλίου, ενώ παράλληλα η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνίας με τη γαλλική.
Tα συλλυπητήρια τους προς τον γάλλο πρόεδρο εκφράζουν διαρκώς από χθες κορυφαίοι πολιτικοί από τον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Ban ki Moon καταδίκασε τις «απεχθείς τρομοκρατικές επιθέσεις» με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, δηλώνοντας ότι «παραμένει στο πλευρό της γαλλικής κυβέρνησης και του γαλλικού λαού». Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε χαρακτήρισε τις τρομοκρατικές ενέργειες «βάρβαρες και άναδρες», τονίζοντας ότι πρέπει να αποδοθούν άμεσα ευθύνες για τις αποτρόπαιες αυτές επιθέσεις. Άμεση ήταν και η αντίδραση της ΕΕ, με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου M. Schulz και τον πρόεδρο της Κομισιόν Z. C. Juncer να εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους προς τη Γαλλία.
«Η τρομοκρατία δεν θα νικήσει τη δημοκρατία», δήλωσε επίσης ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.
«Για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας προκλητικής προσπάθειας τρομοκράτησης αθώων πολιτών. Είμαστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι να προσφέρουμε οποιαδήποτε βοήθεια» δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Barak Obama από τον Λευκό Οίκο. «Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή όπου εκτυλίσσεται μια τραγωδία θυμόμαστε ότι οι αρχές της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφοσύνης δεν είναι μόνο γαλλικές αλλά πανανθρώπινες αξίες», είπε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά του ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έκανε λόγο σε μήνυμά του για «φρικιαστικές επιθέσεις», τονίζοντας ότι η Ρωσία καταδικάζει σφόδρα τις απάνθρωπες εκτελέσεις αθώων, ενώ δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια για την εξιχνίαση των τρομοκρατικών ενεργειών.

Καταδίκη των επιθέσεων από Συρία και Ιράν

Την καταδίκη των «απάνθρωπων επιθέσεων» εξέφρασε και ο πρόεδρος του Ιράν Hassan Rohani «στο όνομα του ιρανικού λαού», δηλώνοντας ότι όλες οι χώρες θα πρέπει να συνεργαστούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία του Ισλαμικού Κράτους. Αίσθηση, τέλος, προκάλεσε το μήνυμα του σύρου προέδρου B. Assad, ο οποίος καταδίκασε τα χθεσινά χτυπήματα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι μια παρόμοια κατάσταση αντιμετωπίζει η Συρία από την έναρξη της εμφύλιας σύρραξης. «Αυτό που βίωσε η Γαλλία από την βάναυση τρομοκρατία, είναι ό,τι ακριβώς βιώνει ο συριακός λαός εδώ και πάνω από πέντε χρόνια», δήλωσε ο Assad σύμφωνα με συριακά ΜΜΕ.

Γαλλικός Τύπος: Πόλεμος στο Παρίσι - Η τρομοκρατία ρίζωσε στο γαλλικό έδαφος - Παραμένουμε ενωμένοι

«Ήμαστε Σαρλί, είμαστε Παρίσι!», υπογραμμίζει η Republique des Pyrenees
«Πόλεμος στο Παρίσι» γράφει ο γαλλικός Τύπος και καλεί σε σύσταση μετώπου μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής που προκάλεσαν τον θάνατο 126 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 200.
«Πόλεμος στο Παρίσι» τιτλοφορείται η Le Figaro. «Αυτήν τη φορά επρόκειτο για πόλεμο», σημειώνει και η Le Parisien/Aujourd’hui en France.
«Είναι αδύνατο να μην συνδέσει κανείς τα αιματηρά αυτά γεγονότα με τις μάχες που γίνονται στη Μέση Ανατολή. Η Γαλλία παίζει εκεί τον ρόλο της. Οφείλει να συνεχίσει τη δράση της», σημειώνει παράλληλα ο διευθυντής της Liberation.
Τα θύματα των επιθέσεων αυτών «αποτελούν τη φρικτή και ανυπόφορη μαρτυρία ενός παγκόσμιου πολέμου στον οποίο η Γαλλία μετατράπηκε παρά τη θέλησή της σε ένα βασικό πεδίο μάχης», επισημαίνει  η περιφερειακή εφημερίδα La Charente.
Για την L’Est Republicain, «η τρομοκρατική απειλή ρίζωσε πλέον στο γαλλικό έδαφος. Πράγματι, μας βάζει σε μια διαρκή κατάσταση πολέμου».
«Η φρίκη» τιτλοφορείται παράλληλα η αθλητική L’Equipe.
«Για την ώρα πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη» στα θύματα, σημειώνει επίσης η Sud-Ouest, απηχώντας το μήνυμα αυτό για ενότητα και αλληλεγγύη που είναι διάχυτο σε όλον τον γαλλικό Τύπο.
«Στο όνομα των πραγματικών μαρτύρων της χθεσινής ημέρας, των αθώων θυμάτων και στο όνομα της Δημοκρατίας, η Γαλλία θα πρέπει να μείνει ενωμένη και να δημιουργήσει ένα μέτωπο», επισημαίνει και η Le Parisien.
«Ήμαστε Σαρλί, είμαστε Παρίσι!», υπογραμμίζει η Republique des Pyrenees.

Ο χάρτης με τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι

Embedded image permalink


Embedded image permalink

Φωτογραφίες με νεκρούς στο Παρίσι

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Από την σύλληψη ενός τρομοκράτη στο Παρίσι

Embedded image permalink


Νοσοκόμοι βγάζουν τα πτώματα έξω από το μπαρ Carillon








(Πρώτη ενημέρωση Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 23:21)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης