Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Ο «πανούργος» Schaeuble, εποφθαλμιά το αξίωμα της Angela Merkel(;)

Handelsblatt: Ο «πανούργος» Schaeuble, εποφθαλμιά το αξίωμα της Angela Merkel(;)
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών ίσως να εκμεταλλεύεται την αυξανόμενη δυσαρέσκεια για τον χειρισμό της προσφυγικής κρίσης από τη γερμανίδα καγκελάριο, σημειώνεται
Πανούργο χαρακτηρίζει τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», σημειώνοντας μάλιστα ότι ίσως, εκμεταλλευόμενος την αυξημένη δυσαρέσκεια σχετικά με τους χειρισμούς της Angela Merkel στο προσφυγικό, να ετοιμάζεται να την διαδεχθεί στο αξίωμα, περιμένοντας ίσως να σκοντάψει από μόνη της.
Αν και όπως σημειώνεται στη διεθνή έκδοση της γερμανικής εφημερίδας, η στάση της Merkel και του Schaeuble για το προσφυγικό, στην πραγματικότητα δεν είναι πολύ μακριά, επισημαίνοντας σχετικά την ανάγκη περιορισμού του αριθμού των προσφύγων και ότι οι φράχτες δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα, ωστόσο, τονίζεται, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι είναι λάθος που η καγκελάριος δεν ξεκαθαρίζει στους πρόσφυγες ότι η ικανότητα της Γερμανίας να τους φιλοξενήσει είναι περιορισμένη.
Μάλιστα, σημειώνεται ότι αν και οι δύο έχουν υπάρξει πολύ στενοί συνεργάτες και «ο ένας δεν μπορεί να κάνει χωρίς τον άλλο, ωστόσο στο θέμα του προσφυγικού δεν μπορούν να κοιταχτούν στα μάτια».
Επισημαίνεται ακόμη ότι για πολλούς Γερμανούς, που ανησυχούν για τον αριθμό των προσφύγων που φθάνουν στη χώρα τους, ο Schaeuble και όχι η γερμανίδα καγκελάριος αποτελεί «τη φωνή της κοινής λογικής».
Σύμφωνα με την «Handelsblatt», θεωρείται απολύτως σαφές μέσα στο CDU/CSU ότι ο Wolfgang Schaeuble θα παραμείνει πιστός στην καγκελάριο Merkel και μάλιστα, λέγεται ότι ποτέ δεν θα ξεκινήσει ένα πραξικόπημα εναντίον της.
Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα καιροφυλακτεί σε περίπτωση που σκοντάψει από μόνη της…

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης